Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/17-03-10/17-03-10_328950_1.jpgΟι γονείς που φοβούνται ότι η αγορά μιας κονσόλας μπορεί να επηρεάσει τις σχολικές επιδόσεις του παιδιού τους, μπορεί και να έχουν εν μέρει δίκιο.

Τα αγόρια που ασχολούνται με βιντεοπαιχνίδια δεν παρουσιάζουν πρόοδο αντίστοιχη με αυτή των αντίστοιχων που δεν έχουν κάποια κονσόλα, αναφέρει νέα μελέτη. Ο μέσος όρος γραφής και ανάγνωσης των νεαρών gamers δεν επιδεινώνεται μεν, αλλά δεν παρουσιάζει και βελτίωσης, ανέφερε ο Ρόμπερτ Βάις, του πανπιστημίου Ντένισον στο Οχάιο των ΗΠΑ. «Για τα παιδιά που δεν παίζουν, οι επιδόσεις βελτιώνονται σε βάθος χρόνου».

Η μελέτη βρήκε ότι οι νεαροί gamers παίζουν κατά μέσο όρο 40 λεπτά την ημέρα, χρόνος που θα χρησιμοποιούνταν για μελέτη ή άλλες κοινωνικές δραστηριότητες. Τα παιδιά που δεν είχαν κάποια κονσόλα από την άλλη, παρατηρήθηκε ότι παίζουν κατά μέσο 9 λεπτά την ημέρα, προφανώς στο σπίτι κάποιου φίλου.

Εκπρόσωπος της Ένωσης Λογισμικού Ψυχαγωγίας, μιας εμπορικής ένωσης στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δεν προκαλούν έκπληξη αλλά ούτε και ανησυχία, ενώ σημείωσε ότι «οι ίδιοι οι συγγραφείς της μελέτης δεν είναι σίγουροι για τα αποτελέσματα όταν αναχθούν σε μακροχρόνιο ορίζοντα».

Η μελέτη βρήκε ότι τα αγόρια που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια είχαν χαμηλότερες επιδόσεις στην ανάγνωση και τη γραφή μετά από τέσσερις μήνες, ενώ και οι δάσκαλοι τους ανέφεραν κάποια μαθησιακά προβλήματα, κυρίως στη γραφή. Καταλήγοντας τη μελέτη, ο Βάις σημείωσε ότι το σημαντικότερο συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν το χρόνο που τα παιδιά τους ασχολούνται σε καθημερινή βάση με βιντεοπαιχνίδια.

 

17/03/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες Associated Press

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;