Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η πλατφόρμα αναζήτησης Google προτείνει στους χρήστες να αποθηκεύουν στο διαδίκτυο το ιατρικό τους ιστορικό. Ως κίνητρο αναφέρει τη δυνατότητα διασύνδεσης με το μεγαλύτερο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στις ΗΠΑ.

http://www.google.com/intl/en-US/health/images/tour2.gif

Εδώ και δύο χρόνια, η Google προσφέρει δωρεάν λογαριασμούς στο Google.com/health που επιτρέπει στους χρήστες του συστήματος αυτού να αποθηκεύουν, να οργανώνουν και εάν το επιθυμούν να μοιράζονται τις λεπτομέρειες του ιατρικού τους φακέλου με ένα γιατρό ή με έναν συγγενή τους.

Η Google Health δεν κοινοποιεί τον αριθμό των χρηστών που έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του προγράμματος αυτού, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ο κλάδος αυτός εμφανίζεται να είναι ιδιαιτέρως επικερδής.


Η Google Health συνεργάστηκε πρόσφατα με την Surescripts, το πιο διαδεδομένο δίκτυο ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στις ΗΠΑ, το οποίο συνδέει το ιατρικό προσωπικό της χώρας με τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες και με τα περισσότερα ανεξάρτητα φαρμακεία.


Με την συγκατάθεση του χρήστη, ο γιατρός μπορεί να κάνει χρήση του προγράμματος της Google για να βρει το ιστορικό του ασθενή άνα πάσα ώρα και στιγμή, έτσι η Google διαμυνήει ότι χάριν στο πρόγραμμα της αυτό μπορεί όπου και να είσαι, ό,τι και να σου τύχει να δεις και να χρησιμοποιήσεις το ιστορικό σου αρχείο, έχοντας αμέσως τις συνταγές όλων των γιατρών που έχει κάποιος επισκεφτεί.


Το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ μόλις ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να μοιράζεται το αρχείο του με την Google Health. Παρ'όλα αυτά δίσπιστος παραμένει μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος αριθμός γιατρών.

 

19/03/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;