Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://www.aboutmemoryproblems.com/wp-content/themes/recognition/images/pic02.jpgΠολύτιμο εργαλείο για τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ, την οικογένειά τους και τους φροντιστές τους είναι το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα υποστήριξης που διευκολύνει την πρώιμη διάγνωση της νόσου. Το πρόγραμμα αποκαλείται «Memory Problems?», δηλαδή «Προβλήματα μνήμης;», και εντός του έτους θα είναι διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη. Δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τα πρώιμα σημάδια της νόσου, που αποτελεί μάστιγα της τρίτης ηλικίας, και να ξεχωρίσουν τα προειδοποιητικά σημάδια από τις αλλαγές οι οποίες επέρχονται φυσιολογικά με τη γήρανση.

Ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος «Memory Problems?» η ιστοσελίδα AboutMemoryProblems.com, η οποία παρέχει πρακτικές συμβουλές και εργαλεία που θα βοηθήσουν όλους όσοι ανησυχούν για τα προβλήματα μνήμης ενός αγαπημένου τους προσώπου να αναλάβουν δράση και να το παροτρύνουν να επισκεφθεί γιατρό. Οπως επισημαίνει ο καθηγητής Ρόι Τζόουνς από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Φροντίδα των Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Royal United του Μπαθ της Μ. Βρετανίας: «Αν μπορούμε να διαγνώσουμε τη νόσο Αλτσχάιμερ σε πρώιμο στάδιο, έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε περισσότερο τους πάσχοντες και τις οικογένειές του. Δυστυχώς η νόσος δεν είναι ακόμα ιάσιμη αλλά υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη των συμπτωμάτων. Ωστόσο για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να συνταγογραφούνται από τη στιγμή της διάγνωσης και η διάγνωση να γίνεται νωρίς».

Πρόσφατη μελέτη που έγινε σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία έδειξε ότι οι μισοί από τους ασθενείς που συμβουλεύονται γιατρό τον επισκέπτονται καθυστερημένα, όταν ήδη παρουσιάζουν μέτρια συμπτώματα. Ο βασικός λόγος της αργοπορημένης προσέλευσης στον γιατρό είναι η απόδοση των προβλημάτων στη γήρανση και η αντίσταση του ασθενούς στο να πειστεί ότι έχει πρόβλημα.


e-typos.com με πηγή από τη Διεθνής Εταιρία Νόσου Αλτσχάιμερ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;