Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

firefox bugsΠροειδοποίηση προς τους γερμανούς πολίτες να μην χρησιμοποιούν τη νέα έκδοση του Firefox (έκδοση 3.6) απηύθυνε η γερμανική κυβέρνηση, επικαλούμενη λόγους ασφάλειας.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε από το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια των Πληροφοριών (BSI) και θυμίζει παρόμοια ανακοίνωση, που εκδόθηκε τον Ιανουάριο για τον Internet Explorer.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία, στον Firefox ανιχνεύθηκαν προβλήματα & «τρύπες» ασφαλείας που τον καθιστούν ευάλωτο σε επιθέσεις από χάκερ που στόχο έχουν να παραβιάσουν τα συστήματα των χρηστών για να «τρέξουν» κακόβουλα προγράμματα (Trojans, Malwares, Virus κ.λπ.).

Η ευαισθησία του Firefox επιβεβαιώθηκε και από την κατασκευάστρια εταιρία Mozilla τις 13 Μαρτίου στην ιστοσελίδα Bugzilla που συνδέεται με την ασφάλεια των προϊόντων της.

Σύμφωνα με την Mozilla, η έκδοση 3.6.2 που ήδη κυκλοφόρησε χθες το βράδυ (23/03) λύνει το πρόβλημα. Το BSI, ζήτησε από τους γερμανούς πολίτες να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν τον Firefox μέχρι να τον αναβαθμίσουν στη νέα έκδοση.

 

...με πληροφορίες από tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;