Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://www.e-typos.com/contentData/4215/4215_lp_%20%201.jpgΤο νέο μεγάλο στοίχημα της τεχνολογίας λέγεται «αναγνώριση φωνής» και θα είναι η πρώτη φορά που μια τόσο μεγάλη τεχνολογική επανάσταση... δεν θα μας αφήσει άφωνους. Τουλάχιστον, έτσι υπόσχονται οι ερευνητές στις περισσότερες εταιρίες τεχνολογικών συστημάτων επικοινωνίας, μεταξύ των οποίων η ΙΒΜ και η Nuance.

Οι εφαρμογές της νέας αυτής τεχνολογίας χρησιμοποιούνται ήδη καθημερινά, αφού είναι ενσωματωμένες σε πολλά προϊόντα όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές, οι ειδικοί εγγραφείς φωνής, ενώ σε λίγο καιρό θα εφαρμοστεί ακόμα και στα αυτοκίνητα. Ωστόσο, οι επιδόσεις της υπάρχουσας τεχνολογίας που εφαρμόζονται στα νέα προϊόντα δεν είναι και τόσο υψηλές, με αποτέλεσμα να μην εκτελείται με επιτυχία η φωνητική εντολή που θα δώσει ο χρήστης.

Σήμερα όμως οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το τοπίο θα αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού δεν είναι μακριά ο καιρός όπου πληκτρολόγια, κουμπιά, ρυθμιστικά και άλλα χειριστήρια θα αντικατασταθούν από ένα και μόνο μικρόφωνο. Οι φωνητικές εντολές είναι το μέλλον των συσκευών και σύμφωνα με τους ερευνητές η τεχνολογία που θα τις εξυπηρετεί θα κοστίζει αρκετά λιγότερο από ένα τηλεχειριστήριο ή ένα τηλέφωνο.

Η προφορική γλώσσα αποτελείται από δεκάδες διαφορετικών, αλλά και ταυτόσημων συχνοτήτων, τις οποίες το «μεταφραστικό» σύστημα που θα εφαρμόζεται στις καινούργιες προηγμένες συσκευές θα τις μετατρέπει σε ένα είδος σήματος που θα έχει ως ταυτότητα τη χροιά της φωνής μας και δεν θα κάνει λάθη.

Τα προγράμματα αναγνώρισης φωνής που χρησιμοποιούνται σήμερα στους υπολογιστές αναγνωρίζουν τις λέξεις σε αντιπαραβολή με άλλες που έχουν αποθηκευμένες στη μνήμη.

 

23/03/2010 - e-typos.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;