Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η εταιρία Symantec Corp. ανακοίνωσε ότι θα παρακολουθεί και θα βρίσκεται σε εγρήγορση για την εντοπισμό κακόβουλης δραστηριότητας στο διαδίκτυο που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο ξεκινά στις 11 Ιουνίου. Στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτό το σκοπό, 2010netthreat.com, η Symantec θα παρέχει στοιχεία, συμβουλές ασφάλειας και χρήσιμα link για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου που σερφάρουν στο διαδίκτυο για νέα, εισιτήρια και πληροφορίες σχετικές με την διοργάνωση.

http://i40.tinypic.com/1ptst5.jpg

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Βεντούρη, Technology Specialist της Symantec Ελλάδος, η διοργάνωση που προσελκύει περισσότερους από 1 δισεκατομμύρια ποδοσφαιρικούς φιλάθλους παγκοσμίως, έχει γίνει αντικείμενο για τους κυβερνοεγκληματίες. «Ιστορικά, κάθε μεγάλης κλίμακας αθλητικό γεγονός, γίνεται στόχος αύξησης κάθε είδους απειλών στον κυβερνοχώρο. Οι επιθέσεις phishing είχαν αυξηθεί 66% κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008. Επίσης, η ιστορία μας έχει δείξει ότι η κακόβουλη δραστηριότητα αυξάνεται σε μία χώρα, μόλις ενεργοποιηθούν νέες ταχύτητες bandwidth.»

Η Symantec έχει ήδη εγκαταστήσει πρόσθετους σένσορες στην περιοχή της Νότιας Αφρικής για να παρακολουθεί και να ελέγχει την κυκλοφορία και να προσφέρει πληροφορίες στους πελάτες που αναζητούν μέτρα για να εξασφαλίσουν τα δίκτυά τους ενάντια στις πρόσθετες αυτές απειλές. «Για παράδειγμα, δύο από τους συνεργάτες μας στην Αφρική μας έχουν υποβάλλει αποκλειστικά κακόβουλα αρχεία, τα οποία δεν είναι ορατά από κανέναν πέρα από την Symantec,» είπε ο κ. Βεντούρης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των απειλών δεν είναι νέες για τον κόσμο του κυβερνοεγκλήματος, όπως απάτες, επιθέσεις spam και phishing με το πρόσχημα ειδικών προσφορών για το εκάστοτε γεγονός. «Ο κανόνας είναι, αν κάτι δείχνει πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε είναι πιθανό να είναι απάτη. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο κυβερνοεγκληματίας αναζητά ευκαιρίες να κλέψει προσωπικές πληροφορίες – στοιχεία ταυτότητας, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, κωδικούς και αριθμούς πιστωτικών καρτών – έτσι ώστε να υποκλέψουν χρήματα από τον χρήστη. Η ιστοσελίδα 2010 Net Threat έχει στόχο να πληροφορεί τον κόσμο πως μπορεί να προστατευθεί από τέτοιες επιθέσεις.» συμπλήρωσε ο κ. Βεντούρης.

Οι χρήστες του διαδικτύου πρέπει να είναι σε εγρήγορση για νέες παραλλαγές στις απάτες. «Οι επιτιθέμενοι φθάνουν μέχρι το σημείο να διασφαλίζουν ότι οι ψευδείς ιστοσελίδες τους με τους κακόβουλους κώδικες εμφανίζονται πρώτες στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Οι χρήστες συνήθως υποθέτουν ότι οι ιστοσελίδες που εμφανίζονται πρώτες τείνουν να είναι νόμιμες και μπορεί να κλικάρουν σε αυτές χωρίς να εξετάσουν πρώτα την εκάστοτε πηγή.» είπε ο κ. Βεντούρης.

Μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, 3.1 εκατομμύρια εισιτήρια θα έχουν πωληθεί. Περισσότεροι από 400 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα παρακολουθήσουν κάθε αγώνα στην τηλεόραση. Ο αριθμός των φιλάθλων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να βρουν εισιτήρια, διαμονή, πτήσεις και τρόπους για να μείνουν συνδεδεμένοι με το πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός της χρονιάς υπολογίζεται να ξεπεράσει τις μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια.

«Η ιστοσελίδα θα παρέχει στο κοινό τις πληροφορίες που χρειάζεται για να προστατευτεί στο διαδίκτυο. Παρόλα αυτά, οι επιτιθέμενοι ανακαλύπτουν πάντα νέους τρόπους να εξαπατούν τον κόσμο έτσι ώστε να γνωστοποιούν προσωπικές πληροφορίες. Η σωστή πληροφόρηση είναι εξίσου σημαντική με την έγκαιρη επικαιροποίηση των εκδόσεων λογισμικού προστασίας» τόνισε ο κ. Βεντούρης.

 

22/03/2010 - naftemporiki.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;