Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/30-03-10/30-03-10_330877_1.jpgΗ Apple σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου iPhone, που θα δίνει τη δυνατότητα και σε άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ να διαθέτουν τη συσκευή, τελειώνοντας έτσι το μονοπώλιο της AT&T.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, το νέο iPhone θα είναι συμβατό με ασύρματο δίκτυο CDMA, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα από τη Verizon. Η AT&T από την άλλη, χρησιμοποιεί την τεχνολογία GSM.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η πληροφορία ότι η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει νέα έκδοση του τηλεφώνου τον Ιούνιο, ακολουθώντας την πρακτική των ετήσιων αναβαθμίσεων του προϊόντος. Το νέο μοντέλο θα είναι πιθανότατα πιο λεπτό και θα έχει ταχύτερο επεξεργαστή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της WSJ.

Αναμενόμενα, το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον της μπλογκόσφαιρας, όχι τόσο για το τέλος του μονοπωλίου της AT&T στις ΗΠΑ, όσο για τις προδιαγραφές του νέου μοντέλου, που σύμφωνα με κάποιες πηγές θα παρουσιαστεί στις 22 Ιουνίου. Όπως αναφέρουν τα τεχνολογικά blogs Gizmodo και Engadget, το νέο iPhone ενδέχεται να φέρει την ονομασία HD, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ανταγωνιστεί αντίστοιχα κινητά υψηλής ανάλυσης, όπως το EVO 4G και το HD2. Επιπλέον, η ανάλυση της οθόνης θα είναι 940x640 pixels, θα διαθέτει κάμερα στο μπροστινό μέρος της συσκευής, ενώ το νέο λειτουργικό OS 4.0 θα είναι multitasking.

 

30/03/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες Wall Street Journal & Engadget

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;