Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Νεαροί Κινέζοι επί το έργον στα κομπιούτερ τους...Επίθεση χάκερ δέχθηκαν ξένοι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην Κίνα και ακτιβιστές

Επιτέλους, ποιοι κρύβονται πίσω από τους χάκερ made in China; Ξένοι δημοσιογράφοι και ακτιβιστές των οποίων το έργο σχετίζεται με την Κίνα έπεσαν θύματα χάκερ που εισέβαλαν σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Υahoo. Οι καταγγελίες έρχονται λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση της Google από την Κίνα λόγω προηγούμενων περιστατικών κυβερνοεπιθέσεων.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι χάκερ εισέβαλαν στους λογαριασμούς τουλάχιστον ενός ξένου αναλυτή και τριών δημοσιογράφων. Ανάμεσα στα θύματα είναι ο Κλίφορντ Κούναν, ανταποκριτής στην Κίνα για τη βρετανική εφημερίδα «The Independent» και «Times» της Ιρλανδίας, o Αντριου Τζέικομπς, ανταποκριτής των «New York Times» στο Πεκίνο, και διάφοροι ακτιβιστές του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ουιγούρων, μιας οργάνωσης εξορίστων μουσουλμάνων η οποία κατηγορείται από την Κίνα για υποκίνηση αποσχιστικών ταραχών.

Ορισμένοι δημοσιογράφοι κατήγγειλαν ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν στο Υahoo Μail επί ημέρες και αναγκάστηκαν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία προκειμένου να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση. Ο ανταποκριτής των «Νew Υork Τimes» διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός του είχε ρυθμιστεί εν αγνοία του να προωθεί όλα τα εισερχόμενα μηνύματα σε έναν ξένο λογαριασμό.

Η Υahoo αρνήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες και περιορίστηκε να δηλώσει ότι παραμένει αφοσιωμένη στην προστασία των δεδομένων των χρηστών.

Οι επιθέσεις έρχονται λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση της Google από την κινεζική αγορά λόγω της εκτεταμένης κρατικής λογοκρισίας αλλά και λόγω των μαζικών κυβερνοεπιθέσεων από το έδαφος της Κίνας που έβαλαν στο στόχαστρο το Gmail και τουλάχιστον άλλες 20 αμερικανικές εταιρείες.

Οι επιθέσεις και η αποχώρηση της Google προκάλεσαν μάλιστα σοβαρή διπλωματική ένταση ανάμεσα στην κινεζική κυβέρνηση και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εν τω μεταξύ χρήστες του Διαδικτύου στην Κίνα εξακολουθούν να μην μπορούν ή να δυσκολεύονται να συνδεθούν στο Google.hk, την υπηρεσία της Google στο Χονγκ Κονγκ που αντικατέστησε το Google.cn για την αγορά της Κίνας.

 

02/02/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;