Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Οι εξωσυζυγικές περιπέτειες του σταρ του γκολφ Τάιγκερ Γουντς απασχόλησαν πολύ τον Τύπο τελευταία. Όσο για τη Σάντρα Μπούλοκ, πρόσφατα έμαθε ότι ο σύντροφός της την απατούσε ...Οι στατιστικές δείχνουν πως ακόμη και στα ζευγάρια που παραμένουν μαζί, σε ποσοστό έως 40% και τα δύο μέλη τους «απιστούν», δηλαδή έχουν σχέσεις εκτός γάμου ή συμβίωσης... Οι νέες τεχνολογίες διευκολύνουν το φλερτ και τις περιστασιακές «περιπέτειες»!

Απιστίες διασήμων και ανώνυμες παρασπονδίες. Οικογενειακές τραγωδίες και απιστίες στο Ίντερνετ. Η εποχή της μονογαμίας έχει τελειώσει. Το εξηγούν ειδικοί και το μαρτυρούν πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Οι βρετανικές ταμπλόιντ εδώ και μήνες εκθέτουν στα πρωτοσέλιδά τους τις εξωσυζυγικές περιπέτειες των ποδοσφαιριστών της Πρέμιερ Λιγκ, του Τζον Τέρι της Τσέλσι που κοιμόταν με το μοντέλο εσωρούχων Βανέσα Περονσέλ, αρραβωνιαστικιά του Ουέιν Μπριτζ της Μάντσεστερ Σίτι, και του Άσλεϊ Κόουλ της Τσέλσι που απατούσε την τραγουδίστρια Σέριλ με όποιο κορίτσι έβλεπε· καθώς και του θεού του γκολφ Τάιγκερ Γουντς που τα σκανδαλοθηρικά φύλλα γράφουν πως είχε μια ντουζίνα ερωμένες.


Η κυρία Ρόμπινσον, η σύζυγος του πρωθυπουργού της Βόρειας Ιρλανδίας, δημιούργησε σχέσεις με νεαρό πίσω από την πλάτη του συζύγου της. Η Σάντρα Μπούλοκ, με φρέσκο το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού, προδόθηκε από τον σύζυγο για μια πρωταθλήτρια τατουάζ.

Οι νέες τεχνολογίες, τα e-mail, τα SΜS, το facebook, το Τwitter, σήμαναν «το τέλος της μονογαμίας», αποφαίνεται η βρετανική κυριακάτικη εφημερίδα «Ομπζέρβερ», επικαλούμενη βιβλία, απόψεις και δημοσκοπήσεις. Κατ΄ αρχάς, οι μισοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο, πίσω από το οποίο συχνά υπάρχει μια εξωσυζυγική σχέση.

Ας πάρουμε μετά τα ζευγάρια που παραμένουν μαζί: σε ποσοστό 30-40%, σύμφωνα με τις στατιστικές, είναι άπιστα αμφότερα τα μέλη τους, δηλαδή έχουν περιστασιακές ή μόνιμες σχέσεις εκτός γάμου (ή συμβίωσης). Και μερικοί θεωρούν ότι το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο απ΄ ό,τι στην πραγματικότητα, επειδή πολλές γυναίκες ομολογούν λιγότερες παρασπονδίες απ΄ όσες κάνουν - ίσως να τις αντισταθμίζουν πάντως οι άνδρες που συνήθως καυχώνται για περισσότερες περιπέτειες απ΄ όσες τους αναλογούν. Είναι τέλος τα ζευγάρια που δεν φτάνουν στη μοιχεία, τουλάχιστον όχι ακόμη, όμως την ονειρεύονται: «Όλα τα ζευγάρια που ξέρω είτε έχουν μια παράνομη σχέση είτε θα ήθελαν να έχουν», λέει η σεξολόγος Πόλι Βέρνον. «Στα πάρτι δεν μιλούν για τίποτε άλλο».

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=14271279&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=800


Ψηφιακή απιστία

Το πραγματικά καινούργιο είναι η γκρίζα περιοχή της «ψηφιακής απιστίας». Ο Άντριου Μάρσαλ, οικογενειακός σύμβουλος και συγγραφέας ενός βιβλίου με τίτλο «Πώς μπορώ να σε εμπιστευθώ ξανά; Απιστία: από την ανακάλυψη στην ανάρρωση σε επτά βήματα», λέει πως «οι νέες τεχνολογίες καθιστούν ευκολότερες τις εξωσυζυγικές σχέσεις». Γιατί; «Διότι δημιουργούν τον πειρασμό, προσφέρουν ένα μέσο γρήγορο, απλό, προκλητικό για να κάνεις μια σχέση και να την διατηρήσεις». Και προσθέτει: «Καθιστούν όμως και ευκολότερη την αποκάλυψη μιας παράνομης σχέσης», καθώς τα e-mail και τα SΜS αφήνουν ίχνη ανεξίτηλα. Άλλοτε μπορούσε κανείς να κάψει την ερωτική επιστολή... Για την ψυχοθεραπεύτρια Έστερ Περέλ, το πραγματικά καινούργιο είναι κάτι άλλο. Στο τελευταίο βιβλίο της με τίτλο «Αναπαραγωγή σε αιχμαλωσία- Σεξ, ψέματα και οικογενειακή ευδαιμονία» υπογραμμίζει τη χρησιμοποίηση της ψηφιακής επικοινωνίας για φλερτ που δεν καταλήγουν απαραιτήτως στο κρεβάτι, είναι όμως αναμφισβήτητα φλερτ. Η ερωτική αλληλογραφία χρειαζόταν άλλοτε χρόνο (να στείλεις την επιστολή, να περιμένεις την απάντηση με το ταχυδρομείο...), όμως τώρα με τα e-mail και τα sms η ανταλλαγή είναι άμεση, ξαφνική, πολύ πιο ικανοποιητική. Μπορεί να δημιουργήσει εμμονή, να δώσει τον τόνο σ΄ ολόκληρη την ημέρα, να σε ακολουθεί όπου κι αν πας, ό,τι κι αν κάνεις. Το φλερτ είναι πλατωνικό, αλλά διόλου αθώο. Χωρίς να βλέπονται, ακόμη και από μεγάλη απόσταση, δύο πρόσωπα αρχίζουν να κουβεντιάζουν, να γνωρίζονται, να κάνουν παρέα. Συνάδελφοι στη δουλειά, απλοί γνωστοί, γονείς παιδιών που πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, ακόμη και οικογενειακοί φίλοι. Δεν αισθάνονται ένοχοι, επειδή δεν ανταλλάσσουν φιλιά και χάδια, δεν κάνουν σαρκικό έρωτα. Όμως πρόκειται για μια σχέση την οποία καλλιεργούν μυστικά από τους συντρόφους τους, μια σχέση που, αν ανακαλυπτόταν, θα τους έφερνε σε δύσκολη θέση. Η τεχνολογία κατέστησε αυτού του είδους την επικοινωνία πολύ πιο εύκολη, πολύ πιο συνηθισμένη και, σε μερικές περιπτώσεις, την μετέτρεψε σ΄ ένα είδος ναρκωτικού, χωρίς το οποίο μερικοί δεν θα μπορούσαν πλέον να ζήσουν.

Ονλάιν σχέσεις

«Ο ορισμός της απιστίας διευρύνθηκε» αποφαίνεται ο «Ομπζέρβερ». Πράγματι, σχέσεις ολόκληρες εξελίσσονται σήμερα αποκλειστικά ονλάιν ή μέσω των μηνυμάτων στα κινητά. «Σε ένα ορισμένο σημείο της ανθρώπινης εξέλιξης», προσθέτει η ψυχοθεραπεύτρια Έστερ Περέλ, «η Δύση δέχθηκε να ρίξει το ταμπού της προγαμιαίας απιστίας, δηλαδή την ιδέα ότι οι σύζυγοι και ιδιαίτερα η γυναίκα φτάνουν παρθένοι στον γάμο. Ίσως το επόμενο στάδιο, σ΄ ένα κοντινό μέλλον που ήδη μπορούμε να διακρίνουμε, να είναι η κατάρριψη ενός άλλου ταμπού, της απιστίας μέσα στον γάμο».

 

02/04/2010 - tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;