06 Απριλιου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Οπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, η άνοδος της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος (άνοιξη, καλοκαίρι γαρ) συνοδεύεται από μια αντίστοιχη άνοδο του συναυλιακού «πυρετού» σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Σε ρόλο «θερμομέτρου», η διαδραστική υπηρεσία LiveInspector.gr («επιθεωρητής ζωντανών εμφανίσεων», ελληνιστί) έρχεται να καταγράψει, με τη βοήθεια των ιδίων των χρηστών της, τον εν λόγω «πυρετό» και «να ανοίξει ένα παράθυρο στη μουσική σκηνή» περίπου 80 ελληνικών πόλεων.
Φτιαγμένο στα πρότυπα υπηρεσιών του εξωτερικού, όπως η JamBase.com, το LiveInspector.gr επιτρέπει στους κυβερνοναύτες να αναζητούν, να σχολιάζουν καθώς και να δημοσιεύουν συναυλίες στον ιστοχώρο του.
Φανταστείτε κάτι σαν ένα διαδραστικό ηλεκτρονικό τοίχο στον οποίο ο καθένας μπορεί να «κολλάει» αφίσες συναυλιών (αφίσες τις οποίες οι «περαστικοί» δύνανται να ψάχνουν και να φιλτράρουν βάσει ποικίλων κριτηρίων), να λαμβάνει ενημερώσεις σχετικά με επερχόμενες ζωντανές εμφανίσεις, να ανεβάζει φωτογραφίες και να σχολιάζει τα όσα συνέβησαν στη σκηνή.
Η αναζήτηση μιας εκδήλωσης μπορεί να γίνεται βάσει ημερομηνίας, πόλης, συναυλιακού χώρου, εμφανιζόμενου καλλιτέχνη ή απλώς πληκτρολογώντας κάποιες λέξεις-κλειδιά στο search bar πάνω δεξιά. Επί του παρόντος, στο LiveInspector.gr βρίσκονται καταχωρισμένοι 2.144 καλλιτέχνες κατηγοριοποιημένοι ανά είδος μουσικής (22 είδη) και 576 χώροι διεξαγωγής συναυλιών σε συνολικά 82 ελληνικές πόλεις.
Προσωπικό προφίλ
Οι χρήστες από τη μεριά τους χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: σε απλούς μουσικόφιλους, καλλιτέχνες και «συναυλιάδικα» ή εταιρείες διοργάνωσης. Ως απλός χρήστης αποκτά κανείς το δικό του, προσωπικό προφίλ (το οποίο ενημερώνει με αγαπημένους καλλιτέχνες, αγαπημένα είδη μουσικής και προτιμώμενα venues) και συμμετέχει στην κοινότητα του LiveInspector.gr ανεβάζοντας υλικό: επερχόμενες εκδηλώσεις, σχόλια (τα οποία δεν μπορούν να ξεπερνούν σε αριθμό τα δέκα ημερησίως) και φωτογραφίες.
Επιπλέον, η υπηρεσία του δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται ο ίδιος τα προφίλ έως και πέντε αγαπημένων καλλιτεχνών του (προσθέτοντας σε αυτά στοιχεία από τη δραστηριότητα του καλλιτέχνη και αναγγελίες νέων συναυλιών), με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν τα διαχειρίζονται αυτοί. Οσο περισσότερο δραστήριος είναι κανείς, τόσο περισσότερο αυξάνεται το «κάρμα» του (πρόκειται για έναν μετρητή ενεργούς συμμετοχής στον LiveInspector.gr), αύξηση η οποία ανταμείβεται με δώρα σε περίπτωση διαγωνισμών.
Αξιο μνείας, πέρα από όλα τα παραπάνω, είναι και το «τηλεοπτικό κανάλι» του LiveInspector.gr, το επονομαζόμενο Saloni.tv, το οποίο φιλοξενεί μια σειρά από βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις Ελλήνων καλλιτεχνών, συνεντεύξεις που στην πλειονότητά τους ωστόσο, παρά το όνομα της υπηρεσίας, δεν έχουν λάβει χώρα σε κάποιο σαλόνι.
Τα διασημότερα «ψαχτήρια» συναυλιών στο εξωτερικό
Αξιοι αναφοράς είναι και κάποιοι ιστότοποι του εξωτερικού όπως οι: BandLoop.com (ακολουθήστε τα αγαπημένα σας μουσικά συγκροτήματα ανά την υφήλιο), HearWhere.com (ίσως το καλύτερο ψαχτήρι συναυλιών παγκοσμίως μετά το Jambase.com) και BandsInTown.com (βάλτε υπενθύμιση στον υπολογιστή σας για την επόμενη ζωντανή εμφάνιση της μπάντας που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και αγοράστε εισιτήρια online).
O πιο ολοκληρωμένος συναυλιακός οδηγός
Ονομάζεται Jambase.com και είναι, κατά κοινή ομολογία, ο πιο ολοκληρωμένος, ακριβής και πλούσιος σε περιεχόμενο διαδραστικός συναυλιακός οδηγός της υφηλίου. Μια ματιά στους αριθμούς αρκεί για να πειστεί κανείς: 400.000 επισκέπτες μηνιαίως, 65.000 καλλιτέχνες (εκπρόσωποι συνολικά 50 διαφορετικών ειδών μουσικής), 75.000 χώροι συναυλιών σε περίπου 80 χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα), μια εξαιρετικά δυνατή μηχανή αναζήτησης και δεκάδες διαγωνισμοί με εκατοντάδες δώρα (εισιτήρια συναυλιών, κάρτες εισόδου σε παρασκήνια κ.ά.) σκιαγραφούν επί του παρόντος το προφίλ του εν λόγω ιστοχώρου ο οποίος είναι στην πιάτσα του διαδικτύου ήδη από το 1998.
Το Jambase.com συνίσταται ανεπιφύλακτα σε όσους προτίθενται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό προκειμένου να απολαύσουν τους αγαπημένους καλλιτέχνες τους καθώς και σε όσους επιθυμούν απλώς να συνδυάσουν τις διακοπές τους με μια ή περισσότερες συναυλίες. Σημειωτέον πως προσφέρει τις υπηρεσίες του και ως application στο iPhone.
02/04/2010 - ethnos.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV