Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Το «Ερυθρο Αστρο» θυμίζει Windows της περασμένης δεκαετίαςΗ μυστικοπαθής Βόρειος Κορέα έχει αναπτύξει το δικό της λειτουργικό σύστημα το οποίο βασίζεται στο Linux αλλά αντιγράφει τη Microsoft και είναι σχεδιασμένο να παρακολουθεί τις διαδικτυακές δραστηριότητες του χρήστη, προκύπτει από έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στη Νότιο Κορέα.

Το λογισμικό, με την ονομασία «Ερυθρό Αστρο», βασίζεται σε τεχνολογία της περασμένης δεκαετίας. Θυμίζει εμφανισιακά τα Windows και περιλαμβάνει εφαρμογές γραφείου που αντιγράφουν τη σουίτα Office της Microsoft, αναφέρει η έκθεση του νοτιοκορεατικού Ινστιτούτου Πολιτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

«Λόγω των περιορισμένων διαθέσιμων προγραμμάτων, το Ερυθρό Αστρο θα είναι δύσκολο να διαδοθεί ακόμα και στη Βόρειο Κορέα» εκτιμούν οι συντάκτες του κειμένου.

Η κομμουνιστική Βόρειος Κορέα είναι σήμερα μια από τις πλέον απομονωμένες χώρες του κόσμου και ελάχιστοι πολίτες έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, έστω και στους λίγους δικτυακούς τόπους που δεν λογοκρίνονται από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Reuters, οι φοιτητές στη Βόρειο Κορέα διδάσκονται για το Διαδίκτυο απλά κοιτώντας φωτογραφίες.

Σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει ότι οι χρήστες του Ερυθρού Αστρου δεν επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες, το λειτουργικό σύστημα διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης. «Η Βόρειος Κορέα έχει δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα που ελέγχει τη δική του ασφάλεια πληροφοριών» αναφέρει η νοτιοκορεατική έκθεση.

Πληροφορίες και φωτογραφίες για το λειτουργικό σύστημα δημοσίευσε στο ιστολόγιό του και ένας νεαρός Ρώσος, γνωστός μόνο ως «Μικαΐλ», ο οποίος σπουδάζει στη Βόρειο Κορέα και αγόρασε το λογισμικό για πέντε δολάρια στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ.

Το Ερυθρό Αστρο ακολουθεί το βορειοκορεατικό ημερολόγιο, το οποίο αρχίζει τη μέτρηση από την ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του καθεστώτος Κιμ Ιλ-Σουνγκ, και στη διάρκεια της εκκίνησης παίζει τη μελωδία ενός παραδοσιακού κορεατικού τραγουδιού.

Σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Νοτίου Κορέας, η Πιονγκγιάνγκ έχει συστήσει ομάδα κυβερνοπολέμου που ειδικεύεται στις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών και νοτιοκορεατικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

 

06/04/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;