Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

isquare logoΗ iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, παρουσίασε στην Ελληνική αγορά δυο νέες εφαρμογές για τους χρήστες Mac που αφορούν τη νεοελληνική γλώσσα, το Νεοελληνικό Ορθογράφο και το ειδικού τύπου λεξικό συνωνύμων με την ονομασία Νεοελληνικός Θησαυρός. Τα εργαλεια αυτα είναι διαθέσιμα από το downloads.isquare.gr.

Ο Νεοελληνικός Ορθογράφος αποτελεί μια υπηρεσία συστήματος που μπορεί να αξιοποιηθεί από όλες τις εφαρμογές του Mac OS X όπως Text Edit, iWork, Mail, iCal, Safari και άλλες, καθώς και από εφαρμογές άλλων εταιριών όπως Filemaker και Bento. ‘Έχει τη δυνατότητα να ελέγχει λέξεις τόσο της νέας Ελληνικής όσο και της Αγγλικής γλώσσας, ακόμα και ταυτόχρονα. Tο λεξικό περιέχει πάνω από 1.000.000 λεκτικούς τύπους στους οποίους πραγματοποιείται συνεχής ενημέρωση. Επίσης, προσφέρει αξιοπιστία στα αποτελέσματα των σφαλμάτων που εντοπίζει, αφού ιεραρχεί ποιοτικά τις πιθανές σωστές επιλογές.

Ο Νεοελληνικός Θησαυρός αποτελεί ένα ειδικού τύπου λεξικό που μπορεί να αποδώσει τη σημασία λέξεων ή εκφράσεων μέσω συνώνυμων, αντίθετων ακόμα και με τη χρήση παραδειγμάτων, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στο χρήστη να μην επαναλαμβάνει τις ίδιες λέξεις, να επιλέγει το κατάλληλο συνώνυμο ανάλογα με τα συμφραζόμενα και να κατανοεί μια λέξη μέσω της συγγενικής ή της αντίθετης από αυτή. Το λεξικό περιέχει 22.000 λήμματα τα οποία συνοδεύονται τις περισσότερες φορές από αναφορές σε σχετικές εκφράσεις ώστε να γίνονται εύκολα κατανοητά.

«Η iSquare θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη εφαρμογών και εργαλείων που θα βελτιώνουν και θα φέρνουν πιο κοντά τους Ελληνόφωνους χρήστες με την φιλοσοφία και τα προϊόντα της Apple», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

 

08/04/2010 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;