Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

simplicityΠαρουσιάστηκε στη Βρετανία την Τετάρτη (11/11) για πρώτη φορά ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής αποκλειστικά για ηλικιωμένους που δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά από τεχνολογία.

Πρόκειται για έναν τελείως απλοποιημένο υπολογιστή, με τη χαρακτηριστική ονομασία SimplicITy, ο οποίος έχει όλα κι όλα έξι κουμπιά που κατευθύνουν στους χρήστες στις βασικές λειτουργίες, όπως το email και το chat.

Μαζί με τον υπολογιστή οι χρήστες μπορούν να μάθουν τα πάντα γι’ αυτόν από μια συλλογή 17 βίντεο που εξηγεί αναλυτικά όλες τις λειτουργίες.

Το SimlicITy δεν έχει log-in όταν ξεκινά, ενώ η μπάρα του menu έχει εξαφανιστεί. Ανοίγει κατ’ ευθείαν σε μια front page που περιέχει ξεχωριστά κουμπιά για email, browser, φακέλους για αρχεία word και φωτογραφιών, chat και ένα προφίλ χρήστη.

Μάλιστα, το chat ανοίγει κατ’ ευθείαν στο site eldy.org όπου οι ηλικιωμένοι μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους.

Ο υπολογιστής έχει δημιουργηθεί από την Wessex Computers και η ιδέα ανήκει σε μια τηλεπαρουσιάστρια, τη Valerie Singleton, η οποία και παρουσιάζει τα αρχικά 17 βίντεο.

Η ίδια δηλώνει σοκαρισμένη που σχεδόν 6,4 εκατομμύρια ηλικιωμένοι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του υπολογιστή και του διαδικτύου κι έτσι αποφάσισε να «επιμορφώσει» τους Βρετανούς συνταξιούχους.

 

11/11/2009 - cosmo.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;