Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

ChatRoulette dataΈνας νέος ψυχρός πόλεμος έχει ξεσπάσει στο πεδίο του ίντερνετ για το ψηφιακό παιδί ενός 17χρονου Ρώσου, του Αντρέι Τερνόβσκι που είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας ChatRoulette.

Πρόκειται, σύμφωνα με γνώστες του θέματος, για τη μεγαλύτερη επιτυχία μετά το Facebook. Πλήθος επενδυτών προσφέρονται να αγοράσουν το δημιούργημα του Αντρέι. Βέβαια, όπως επισημαίνει ο ίδιος, «δεν είναι όλοι σοβαροί γιατί κάποιοι δίνουν μόνο 1 εκατ. δολάρια».

Το Chatrοulette δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να συνδεθούν τυχαία με αγνώστους και μέσω της webcam να μιλήσουν. Ξεκίνησε πέρυσι το Νοέμβριο με 500 χρήστες και τώρα έχει 10 εκατ. τον μήνα.

Οι Ρώσοι θεωρούν ότι είναι η μεγάλη τους ευκαιρία να σπάσουν την αμερικανική κυριαρχία στο Διαδίκτυο και δίνουν όσα όσα. Για παράδειγμα, ο Γιούρι Μίλνερ, μεγιστάνας του Διαδικτύου με έδρα τη Μόσχα και κάτοχος του 5% του Facebook, επιθυμεί να εξαγοράσει το 10% του Chatroulette. Σε όποια τιμή ορίσει ο 17χρονος! Και όλα αυτά ξεκίνησαν με ένα αρχικό κεφάλαιο 8.000 ευρώ ...που του έδωσε η μαμά του!

 

10/04/2010 - tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;