Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

steve jobs iphoneΗ Apple έδωσε μια πρώτη γεύση των εκατό και πλέον νέων χαρακτηριστικών που θα περιλαμβάνει το καινούργιο λειτουργικό σύστημα του iPhone, που θα διατεθεί μέσα στο 2010.

Ο Στιβ Τζόμπς παρουσίασε επτά από τις νέες λειτουργίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το multi-tasking, που θα επιτρέπει στους χρήστες να τρέχουν περισσότερες από μία εφαρμογές ταυτόχρονα στη συσκευή. Πρόκειται για μια λειτουργία που πολλά άλλα τηλέφωνα έχουν εδώ και καιρό και που όπως φαίνεται έλειπε από το iPhone.

Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών περιλαμβάνεται ακόμη η δυνατότητα δημιουργίας ξεχωριστών folders για την αποθήκευση εφαρμογών που κατεβάζει ο χρήστης στη συσκευή από το iTunes, ενισχυμένη λειτουργία email με την οποία τα μηνύματα από διαφορετικούς λογαριασμούς θα ενοποιούνται σε ένα κοινό φάκελο εισερχομένων, αλλά και η εισαγωγή των iBooks, που λειτουργούν ήδη στο iPad.

Ταυτόχρονα, η χθεσινή παρουσίαση σηματοδότησε την αρχή της εμφάνισης διαφήμισης μέσα στις εφαρμογές, κίνηση που θεωρείται αναμενόμενη μετά την εξαγορά του δικτύου online διαφημίσεων, Quattro Wireless, έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων, τον Ιανουάριο.

Αναλυτές εξάλλου θεωρούν ότι τα έσοδα από τις διαφημίσεις στα κινητά τηλέφωνα θα σημειώσουν μεγάλη αύξηση τη φετινή χρονιά. Το 2009, η συγκεκριμένη αγορά αντιπροσώπευε το 12% των συνολικών διαφημιστικών εσόδων, ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται να φτάσει το 28% μέχρι το 2012.

Οι πωλήσεις του iPad

Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο Τζομπς δεν παρέλειψε να δώσει στη δημοσιότητα και στοιχεία για την πορεία του iPad. Έτσι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, το iPad έχει πουλήσει 450.000 τεμάχια μέχρι χτες, ενώ οι χρήστες του έχουν κατεβάσει περίπου 3,5 εκατομμύρια applications τις τελευταίες πέντε ημέρες.

 

09/04/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;