17 Απριλιου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
... σύμφωνα με τη Business Software Alliance

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΒSA με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται κεντρική και αποτελεσματική διαχείριση καθώς και παρακολούθηση της χρήσης λογισμικού, πλήρη νομιμότητα και ασφάλεια των συστημάτων και των αρχείων των εταιρειών. Με λίγα και απλά βήματα η επιχείρηση έχει ανά πάσα στιγμή ακριβή γνώση των αναγκών της, τίθεται σε πλεονεκτική θέση για την επίτευξη καλύτερων οικονομικών όρων αγοράς και ως εκ τούτου προβαίνει σε εξοικονόμηση χρημάτων από μελλοντικές δαπάνες για την αγορά προγραμμάτων λογισμικού.
Επιπλέον η εφαρμογή του SAM παρέχει προστασία από οικονομικούς και άλλους κινδύνους που ενέχει η χρήση μη αδειοδοτημένου λογισμικού, όπως η επιβολή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων, διάφορα τεχνικά προβλήματα (προσβολή από ιούς, απώλεια αρχείων κλπ), μείωση στην αποδοτικότητα της λειτουργίας της επιχείρησης (π.χ. από πιθανές βλάβες στο δίκτυο των Η/Υ), απώλεια της δυνατότητας αναβαθμίσεων και τεχνικής υποστήριξης, και τέλος, δυσφήμιση της εταιρίας. Εξίσου σημαντικό είναι ότι το SAM προσφέρει τη δυνατότητα γρηγορότερης και πιο αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων μέσω ενός οργανωμένου συστήματος αδειοδότησης, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην πλήρη γνώση των παγίων της εταιρείας και στον αποτελεσματικό έλεγχο της αξιοποίησής τους.
Ο κ. Αντώνης Καρατζάς, διευθύνων σύμβουλος της Νομικής Βιβλιοθήκης ΑΕΒΕ, μία από τις εταιρείες που ακολούθησαν τη στρατηγική εφαρμογής του συστήματος διαχείρισης πόρων λογισμικού και κατέχει σημαντική θέση στο χώρο των επιστημονικών εκδόσεων, τονίζει πως «θέλοντας να εξασφαλίσουμε βελτιστοποίηση της χρήσης λογισμικού στην επιχείρηση μας, αρχικά συμβουλευτήκαμε το υλικό που διατίθεται από την BSA. Ως πρώτο βήμα για την εφαρμογή του δικού μας προγράμματος SAM, ενημερωθήκαμε από τους χρήσιμους Επιχειρηματικούς Οδηγούς και χρησιμοποιήσαμε διάφορα δωρεάν εργαλεία διαχείρισης λογισμικού που διατίθενται στην ιστοσελίδα της BSA. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε με επιτυχία να πραγματοποιήσουμε απογραφή του λογισμικού μας, να αφαιρέσουμε όσα προγράμματα ήταν περιττά ή ακόμα και διπλά εγκατεστημένα και να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα των πόρων λογισμικού. Επιπλέον, εκπονήσαμε πλάνο βελτίωσης SAM, καταρτίσαμε διαδικασίες απόκτησης λογισμικού και ορθής χρήσης, καθώς και πλάνο ανάκαμψης σε περίπτωση καταστροφής».
Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις επιτάσσουν την υιοθέτηση μέτρων, όπως είναι η Διαχείριση Πόρων Λογισμικού, που μπορούν να διασφαλίσουν τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους από το να μην καταβάλουν ποσά διπλάσια ή τριπλάσια της αξίας του νόμιμου για τυχόν παράνομο λογισμικό, καθώς και ποσά από ενδεχόμενες κρατικές κυρώσεις ή/και αποζημιώσεις στους δικαιούχους των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας επί του λογισμικού, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν τον πλήρη έλεγχο των προγραμμάτων Η/Υ που χρησιμοποιούν.
© Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ 2008 - 2010
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV