Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
Τα τσιπ Atom είναι τα μικρότερα που παράγει η IntelΟι επεξεργαστές Atom της Intel που σχεδιάστηκαν για netbook και κινητά μπορούν να τρέξουν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, φέρεται να ανακοίνωσε ο γίγαντας των ημιαγωγών.

Μέχρι σήμερα το Android χρησιμοποιείται κυρίως σε κινητά τηλέφωνα με επεξεργαστές της βρετανικής ARM. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί και σε έναν φορητό υπολογιστή με Atom που παρουσίασε το 2009 η Acer.

H επέκταση του Android σε περισσότερες συσκευές Atom πιθανώς να συνέφερε τόσο τη Google, η οποία φημολογείται ότι θα επεκταθεί και στο χώρο των προσωπικών υπολογιστών, όσο και την Intel που προσπαθεί να κατακτήσει και την αγορά φορητών συσκευών.

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε στο συνέδριο προγραμματιστών που πραγματοποιεί η Intel στο Πεκίνο, αναφέρει το περιοδικό PC World. «Η Intel επιτρέπει όλα τα λειτουργικά συστήματα στα τηλέφωνα Atom» φέρεται να δήλωσε η Ρενέ Τζέιμς, γενική διευθύντρια Λογισμικού και Υπηρεσιών της εταιρείας.

Τόνισε ότι το Android μπορεί ήδη να τρέχει σε Atom και πολλές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη χρήση του λειτουργικού στο συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Αν και ο Atom χρησιμοποιείται ήδη ευρέως σε netbook, τα πρώτα κινητά που χρησιμοποιούν το τσιπ φτάνουν στην αγορά μόλις φέτος.

Σε μια σχετική εξέλιξη, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Ερικ Σμιντ άφησε να εννοηθεί, σε συνέντευξή του στους New York Times, ότι η εταιρεία του ετοιμάζει έναν υπολογιστή-ταμπλέτα παρόμοιο με το νέο iPad της Apple.

 

15/04/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;