Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/13-04-10/13-04-10_332610_1.jpgΤην αισιοδοξία του ότι οι εφημερίδες θα βρουν τελικά τρόπους εμπορικής εκμετάλλευσης των ιστοσελίδων τους εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιντ.

Σε ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Εκδοτών, ο Σμιντ προέβλεψε ότι οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί θα βρουν ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, βασισμένο σε συνδυασμό εσόδων από διαφημίσεις και συνδρομές. Επιπλέον, δήλωσε ότι η Google ελπίζει στη διευκόλυνση της μετάβασης σε τέτοια μοντέλα, αν και δεν προσέφερε περαιτέρω διευκρινίσεις. «Το πρόβλημα που έχουμε είναι επιχειρηματικό, δεν έχουμε πρόβλημα στις ειδήσεις».

Συνεχίζοντας, το μεγάλο αφεντικό της Google αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο των εφημερίδων στη δημοκρατία, που ενισχύεται με την παροχή του περιεχομένου τους στο Διαδίκτυο, ενώ ενθάρρυνε το ακροατήριο να πειραματιστεί με τα social media και το προσωποποιημένο περιεχόμενο που μπορούν να παρέχουν στους χρήστες. «Η τεχνολογία σας επιτρέπει να απευθυνθείτε στον κάθε χρήστη ξεχωριστά», τόνισε.

 

13/04/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες The Guardian

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;