Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://s.enet.gr/resources/2010-04/pwlhseis-pc-thumb-medium.jpgΟι παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών (PCs) αυξήθηκαν πάνω από 24% κατά το πρώτο τρίμηνο φέτος, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο (όταν είχε υπάρξει μείωση πωλήσεων κατά περίπου 7%).

Είναι μια σαφής ένδειξη ότι η αγορά πληροφορικής ανακάμπτει διεθνώς, σύμφωνα με τις μεγαλύτερες εταιρίες ερευνών IDC και Gartner, οι οποίες αναλυτικότερα εκτιμούν ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 24,2% (η πρώτη) και κατά 27,4% (η δεύτερη).

Οι αναλυτές των δύο εταιριών, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, χαρακτήρισαν μεγαλύτερη της αναμενομένης την άνοδο των πωλήσεων, Όπως είπαν, τροφοδοτείται από την αυξημένη ζήτηση από τους ιδιώτες καταναλωτές αλλά και από τις επιχειρήσεις, τόσο της Ευρώπης, όσο και των ΗΠΑ, οι οποίες για πρώτη φορά αρχίζουν να αγοράζουν περισσότερους υπολογιστές και περιφερειακά από την στιγμή της οικονομικής κρίσης. Αυτό σημαίνει ότι πολλές εταιρίες του τεχνολογικού τομέα και όχι μόνο αυτές που πωλούν PCs, αναμένεται να εμφανίσουν μεγαλύτερη της αναμενομένης κερδοφορία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, κάτι που ανακοίνωσε ήδη η Intel.


Κινητήριος μοχλός για τις αυξημένες πωλήσεις είναι το μεγάλο ενδιαφέρον των καταναλωτών για τους χαμηλού κόστους φορητούς υπολογιστές (κυρίως netbooks), ενώ παράλληλα ανοδικά άρχισε να κινείται και η ζήτηση για λεπτούς «όλα-σε-ένα» επιτραπέζιους υπολογιστές, που ενσωματώνουν τα πάντα (και την κεντρική μονάδα) στην οθόνη τους.


Σύμφωνα με τις εταιρίες ανάλυσης, το νέο λειτουργικό Windows 7 της Microsoft θα ωθήσει πολλές εταιρίες διεθνώς να αντικαταστήσουν με ταχύτερο ρυθμό τους υπολογιστές τους κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010 και τις αρχές του 2011.


Η Hewlett-Packard παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση παγκοσμίως από άποψη πωλήσεων, ακολουθούμενη κατά σειρά από τις Acer, Dell, Lenovo, Toshiba και Asus (η Apple είναι πέμπτη στις ΗΠΑ). Οι υπολογιστές της Acer εμφάνισαν ταχύτερη αύξηση πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο φέτος σε σχέση με τα μηχανήματα της ΗΡ, η οποία, σύμφωνα με τους αναλυτές, αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό σε επίπεδο τιμών, αλλά αντέχει ακόμα και διατηρείται στην κορυφή.


Για το σύνολο του 2010, η IDC προβλέπει ότι οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών θα αυξηθούν κατά 15% περίπου σε σχέση με το 2009.

 

15/04/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;