Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ένα από τα διασημότερα έργα του Ουίλιαμ Σέξπιρ, ο «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα», αφού έγινε μέχρι τώρα ταινία, όπερα, μπαλέτο, μιούζικαλ, λεσβιακή ιστορία αγάπης, σόου στον πάγο κ.α., ήρθε πλέον η ώρα να «συναντηθεί» με τον 21ό πρώτο αιώνα, καθώς μια νέα εκδοχή του έργου θα παρουσιαστεί σε κινητά τηλέφωνα, μέσω μηνυμάτων στο Twitter και βίντεο στο YouTube.

twitter romeo+juliet

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πείραμα για το οποίο συνεργάζονται η Βασιλική Σεξπιρική Εταιρία της Βρετανίας και η εταιρία Mudlark που παράγει ψυχαγωγικό περιεχόμενο για κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το βρετανικό Τύπο.

Στην πρωτοβουλία βοηθά και το fund ψηφιακών επενδύσεων 4iP του βρετανικού καναλιού “Channel 4”.

http://www.suchtweetsorrow.com/media/images/logo.gifΟι συνδιοργανωτές έχουν ήδη γράψει ένα σύγχρονο σκελετό του έργου, που βασίζεται (κάπως χαλαρά!) στην πρωτότυπη τραγωδία και οι συμμετέχοντες έξι ηθοποιοί της Βασιλικής Σεξπιρικής Εταιρίας θα αυτοσχεδιάσουν το υπόλοιπο τμήμα του έργου μέσω μηνυμάτων (tweets) στο Twitter, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται στη διεύθυνση suchtweetsorrow.com.

H παραγωγή (με τίτλο “Such Tweet Sorrow”) θα διαρκέσει πάνω από πέντε εβδομάδες και θα επιτρέψει στους χαρακτήρες του έργου να αλληλεπιδρούν όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με μέλη του (ηλεκτρονικού) «ακροατηρίου».

Κάθε χαρακτήρας-ηθοποιός γράφει τα δικά του tweets με βάση τον κορμό του σεναρίου, που είναι μοντέρνο (δύο οικογένειες, όπως στο πρωτότυπο του Σέξπιρ, που χρονολογείται από το 1597, αλληλομισιούνται θανάσιμα μετά από ένα μοιραίο αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε κάποια αγγλική πόλη το 2000).

Η Ιουλιέτα, την οποία υποδύεται η σεξπιρική ηθοποιός Σαρλότ Γουέικφιλντ, έχει μόλις γίνει 16 ετών και αναρωτιέται αν πρέπει να κάνει πάρτι για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. «Ανεβάζει» ένα βίντεο στο YouTube δείχνοντας στους θεατές το δωμάτιό ενός τυπικού εφήβου. Το όνομά της στο Τwitter είναι @julietcap16, ενώ ο Ρωμαίος κάνει την εμφάνισή του πολύ αργότερα, επειδή είναι πολύ απασχολημένος με το Xbox του!

«Δεν έχουμε ιδέα τι θα προκύψει τις επόμενες πέντε εβδομάδες, αλλά πάντως φορέσαμε τις ζώνες ασφαλείας μας», δήλωσε ο Τσαρλς Χάντερ, εκπρόσωπος της Mudlark.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Μάικλ Μπόιντ της Βασιλικής Σεξπιρικής Εταιρίας δήλωσε ότι «η φιλοδοξία είναι πάντα να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά στον Σέξπιρ, καθώς επίσης να φέρουμε τους ηθοποιούς και το κοινό πιο κοντά. Τα κινητά τηλέφωνα δεν είναι ανάγκη να αντιμετωπίζονται σαν Αντίχριστος για το θέατρο.

Αυτό το ψηφιακό πείραμα θα επιτρέψει στους ηθοποιούς μας να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους για να πουν τις ιστορίες τους σε πραγματικό χρόνο και να επικοινωνήσουν με ανθρώπους οπουδήποτε βρίσκονται, σε ένα πραγματικά παγκόσμιο θέατρο».

 

13/04/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;