Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

τηλεδιάσκεψηΜετά την έκρηξη του ηφαιστείου, ακολούθησε η «έκρηξη» των online τηλεδιασκέψεων, όχι μόνο για επιχειρηματικούς λόγους, αλλά ακόμα και για γάμους! Έτσι, αντί για τα αεροπλάνα…απογειώθηκαν οι τηλεδιασκέψεις, καθώς όλο και περισσότεροι επαγγελματίες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάθε είδους τις τελευταίες μέρες καταφεύγουν σε αυτές για να υπερκεράσουν το πρόβλημα της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία που έχει καθηλώσει στο έδαφος τα αεροσκάφη της Ευρώπης.

«Βλέπουμε μια αύξηση τις τελευταίες μέρες στις βιντεο-κλήσεις λόγω της κατάστασης. Υπάρχουν στελέχη επιχειρήσεων, τα οποία έχουν κολλήσει στις ΗΠΑ, με προορισμό το Λονδίνο, που ‘τρέχουν’ τις εταιρίες τους μέσω Skype», δήλωσε εκπρόσωπος του Skype, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Υπήρξε περίπτωση ζευγαριού που ταξίδευε για να παντρευτεί στη Βρετανία, αλλά αναγκαστικά «κόλλησε» στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι και τελικά έκανε το γάμο στην αραβική πόλη, σε ένα λόμπι ξενοδοχείου, ενώ η γαμήλια τελετή μεταδόθηκε μέσω βίντεο Skype στους καλεσμένους που περίμεναν…στο Λονδίνο.

Η αμερικανική εταιρία Cisco ανέφερε ότι η κατάρρευση των ευρωπαϊκών αερομεταφορών προκάλεσε μεγάλη αύξηση της ζήτησης για την τεχνολογία των online τηλεδιασκέψεων. Για «τεράστια αύξηση στην χρήση τηλεδιασκέψεων» έκανε λόγο εκπρόσωπος της εταιρίας. «Όλα τα κέντρα επιδείξεων και οι βιντεο-αίθουσες μας σε όλο τον κόσμο κατακλύστηκαν από κάθε μεγέθους εταιρικούς πελάτες μέχρι υπουργεία κυβερνήσεων», όπως είπε.

Όπως δήλωσε ο νορβηγικής καταγωγής Φρέντρικ Χάλβορσεν, νέος αντιπρόεδρος της Cisco στον τομέα της τεχνολογίας τηλε-παρουσίας, «μια μεταβατική φάση στην αγορά πολύ συχνά σηματοδοτείται από ένα μεγάλο εξωτερικό γεγονός ή από μια καταστροφή».

 

20/04/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;