Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1088094_b.jpg
Η τράπεζα αρνείται ότι τα συστήματά της παραβιάστηκαν

To FBI διερευνά υπόθεση υποκλοπής δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τη Citibank, η οποία αποδίδεται σε χάκερ που πιθανώς ανήκουν σε ρωσική συμμορία και χρησιμοποίησαν ρωσικό λογισμικό για την επίθεση, γράφει την Τρίτη η Wall Street Journal.

Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές που δεν κατονομάζονται, η εφημερίδα αναφέρει ότι η κλοπή έγινε αντιληπτή στα μέσα του 2009 από τη δραστηριότητα διαδικτυακών διευθύνσεων (IP) που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από τη σπείρα Russian Business Network (Ρωσικό Επιχειρηματικό Δίκτυο).

H ρωσική οργάνωση είναι ευρέως γνωστή από υποθέσεις κακόβουλου λογισμικού, παραβίασης υπολογιστικών δικτύων, παιδικής πορνογραφίας και spam.

Το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει από ποιον κλάπηκαν τα χρήματα, ούτε αν οι χάκερ παραβίασαν τα συστήματα της Citibank άμεσα ή μέσω τρίτων.

Η μεγάλη αμερικανική τράπεζα αρνήθηκε στην εφημερίδα ότι υπήρξε οποιοδήποτε περιστατικό παραβίασης και οικονομικής απώλειας, είτε για την ίδια είτε για τους πελάτες της.

Η επίθεση φέρεται πάντως να πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του προγράμματος Black Energy, δημιούργηματος ενός Ρώσου χάκερ. Το λογισμικό αυτό δίνει εντολές σε botnet, δηλαδή δίκτυα μολυσμένων υπολογιστών  που έχουν μετατραπεί σε υποχείρια των χάκερ.

Για την κλοπή από τη Citibank φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μια εξειδικευμένη έκδοση του Black Energy, ενώ φέτος εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο μια άλλη έκδοση που υποκλέπτει τραπεζικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι ίδιοι χάκερ επιτέθηκαν και σε μια αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία καθώς και σε έναν ακόμα στόχο που δεν κατονομάζεται.

 

22/12/2009 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;