Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

CS5Νέα εργαλεία που ίσως διευκολύνουν τη ζωή φωτογράφων και γραφιστών προσφέρει η τελευταία έκδοση του Photoshop, τμήματος του Creative Suite 5 της Adobe που έκανε πρεμιέρα στις 12 Απριλίου.

Η νέα έκδοση της σουίτας έρχεται ενάμισι χρόνο μετά την προηγούμενη βερσιόν, το CS4, το οποίο είχε την ατυχία να παρουσιαστεί στην αγορά το φθινόπωρο του 2008, όταν η οικονομική κρίση σάρωνε όλο τον πλανήτη. Η κακή συγκυρία είχε σοβαρή επίπτωση στις πωλήσεις, σχολιάζει το AFP.

Το CS5 γενικά διευκολύνει τους χρήστες στην εισαγωγή διαδραστικών στοιχείων στα σχέδιά τους. Το νέο εργαλείο Flash Catalyst, για παράδειγμα, επιτρέπει στους «παραδοσιακούς» σχεδιαστές να δημιουργήσουν διαδραστικό περιεχόμενο χωρίς να χρησιμοποιούν κώδικα.

«Παίρνει τους σχεδιαστές των παραδοσιακών εντύπων και τους βοηθά να μπουν στη διαδραστικότητα» δήλωσε ο Κρις Κίτσενερ, διεθυντής παραγωγής στην Adobe.

Τα βίντεο επίδειξης της Adobe για το λανσάρισμα του CS5

 

Εύκολο ξεγύρισμα

Αρκετές είναι οι βελτιώσεις και στο νέο Photoshop: Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα νέο εργαλείο επιλογής το οποίο απομονώνει τα αντικείμενα που περιλαμβάνει μια εικόνα, περιορίζοντας έτσι την ανάγκη για χειροκίνητο «ξεγύρισμα».

Το εργαλείο λέγεται ότι μπορεί να ξεχωρίσει ακόμα και τις άκρες των ανθρώπινων μαλλιών, τα οποία είναι διαβόητα για τις δυσκολίες που δημιουργούν στο ξεγύρισμα.

Επιπλέον, όταν ένα τμήμα της φωτογραφίας διαγραφεί, το πρόγραμμα μπορεί να γεμίζει αυτόματα το κενό, ακόμα και αν το φόντο δεν είναι ομοιόμορφο. Το ίδιο εργαλείο μπορεί επίσης να δημιουργεί πανοράματα από επιμέρους εικόνες χωρίς να φαίνονται οι ραφές.

Ακόμα, το νέο Photoshop διορθώνει αυτόματα τις παραμορφώσεις που οφείλονται στο φωτογραφικό φακό, βάσει μετρήσεων που συγκέντρωσε η Adobe για μια πληθώρα φωτογραφικών μηχανών και φακών.

To CS5, τέλος, προσφέρει για πρώτη φορά υποστήριξη για 64-bit στους Mac.

Οι τιμές για το πλήρες Creative Suite 5 κυμαίνονται στην αμερικανική αγορά από τα 1.299 έως τα 2.599 δολάρια.

Οι παραδόσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων 30 ημερών.

 

ndigital.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;