Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1127765_b.jpgΟι αρχές της Καλιφόρνια κατάσχεσαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενός συντάκτη της Gizmodο, που δημοσίευσε τις λεπτομέρειες του νέου iPhone πριν αυτό κυκλοφορήσει, όταν το πρωτότυπο βρέθηκε σε... λάθος χέρια.

Υπάλληλος της Apple είχε ξεχάσει το πρωτότυπο iPhone 4G σε ένα μπαρ την προηγούμενη εβδομάδα. Η συσκευή βρέθηκε τελικά στα χέρια του Gizmodo. Η ιστοσελίδα, που παρουσιάζει όλα τα νέα γκάτζετ δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες και λεπτομέρειες του τηλεφώνου, που υποτίθεται ότι αποτελούσε μυστικό της Apple.

Η Gizmodo παραδέχθηκε στις αρχές ότι πλήρωσε 5.000 δολάρια για να πάρει τη συσκευή, παραβιάζοντας έτσι νόμο της Καλιφόρνια για αγορά κλοπιμαίων με προσωπικό όφελος.

Η εταιρεία ανήκει στην Gawker Media και η γενική διευθύντρια, Γκάμπι Νταρμπισάιρ δήλωσε ότι αναμένει την άμεση επιστροφή των υπολογιστών.

"Στο πλαίσιο της νομοθεσίας, ένταλμα έρευνας δεν μπορεί να εκδοθεί για κατάσχεση περιουσίας δημοσιογράφου", αναφέρει η ίδια σε γράμμα της προς τις αρχές του San Mateo County.

Φρενίτιδα
Η δημοσίευση του θέματος στο Gizmondo προκάλεσε φρενίτιδα στους φανατικούς της Apple, πολλοί από τους οποίους αναρωτιούνταν αν πρόκειται πραγματικά για το νέο iPhone ή για φάρσα. Η συσκευή που είχε το Gizmondo διαθέτει πάντως χαρακτηριστικά που αναμένεται να έχει το καινούργιο iPhone: κάμερα στην εμπρόσθια όψη της συσκευής, καλύτερη οθόνη, ενώ ο σχεδιασμός του προσφέρει καλύτερη λήψη του σήματος, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της δημοφιλούς συσκευής από την πρώτη ημέρα της διάθεσής της.

Το ζήτησε πίσω
Τελικώς, όσοι αναρωτιούνταν αν η συσκευή είναι πραγματική ή όχι, μάλλον πήραν την απάντησή τους, όταν το Gizmondo δημοσίευσε μία επιστολή της Apple που ζητούσε την επιστροφή της επίμαχης συσκευής. Η Apple δεν κάνει ουδεμία αναφορά αν είναι το νέο iPhone ή όχι στην επιστολή, αλλά για τους συντάκτες του Gizmondo αποτελεί μία επιβεβαίωση της επιτυχίας τους. Και γι’ αυτό προτίμησαν να την επιστρέψουν...

Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι αν πρόκειται όντως για μία ατυχή στιγμή του υπαλλήλου της Apple Γκρέι Πάουελ που έχασε/ξέχασε τη συσκευή ή αν πρόκειται για ακόμη μια έμπνευση του τμήματος μάρκετινγκ της αμερικανικής εταιρείας, προκειμένου να δημιουργήσει θόρυβο για το επερχόμενο iPhone. Άλλωστε, ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει δουλέψει πολύ καλά μέχρι τώρα...

 

27/04/2010 - enet.gr / imerisia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;