Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

blackberryΗ καναδική εταιρία Research in Motion (RIM), που παράγει τα «έξυπνα» κινητά BlackBerry, παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο λειτουργικό της σύστημα OS 6.0, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το επόμενο τρίμηνο. Παράλληλα η εταιρία παρουσίασε δύο νέα μοντέλα, το Bold 9650 (για δίκτυα κινητής CDMA) και το μικρού μεγέθους Pearl 3G (για δίκτυα κινητής τρίτης γενιάς), που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τον Μάιο.

Ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της RIM Μάικ Λαζαρίδης χαρακτήρισε το νέο λειτουργικό μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές στο BlackBerry εδώ και χρόνια. Ο Λαζαρίδης έδειξε ένα σύντομο βίντεο με τις δυνατότητες του OS 6.0 και οι αναλυτές που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση της εταιρίας αντέδρασαν με «σοκ και δέος», σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία. Αμέσως η μετοχή της εταιρίας παρουσίασε κέρδη στα χρηματιστήρια του Καναδά και των ΗΠΑ.

Η πρώτη αντίδραση των εντυπωσιασμένων αναλυτών δείχνει ότι η εταιρία θα ρίξει για τα καλά το «γάντι» στις μεγάλες ανταγωνίστριές της Apple και Motorola και στα «έξυπνα» κινητά τους iPhone και Droid αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον Λαζαρίδη, σταδιακά όλες οι συσκευές της RIM θα «τρέχουν» το νέο λειτουργικό σύστημα, αλλά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος γι’ αυτό. Είπε ακόμα πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε οι υπάρχουσες συσκευές Blackberry να μπορούν να αναβαθμιστούν στο OS 6.0, το οποίο θα είναι πιο φιλικό για τον χρήστη (μεταξύ άλλων θα διαθέτει ένα πιο φιλικό πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο).

Παράλληλα, αναπτύσσεται γρήγορα το online κατάστημα εφαρμογών της RIM και το «κατέβασμα» των σχετικών εφαρμογών για κινητά έχει διπλασιαστεί το τελευταίο τρίμηνο σε περίπου 1 εκατ. εφαρμογές ημερησίως.

 

27/04/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;