Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
Ξεκίνησε η διανομή 2.100 φορητών υπολογιστών στη ΡάφαΤη διανομή χιλιάδων φθηνών φορητών υπολογιστών σε παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε ο ΟΗΕ. Πρόκειται για μια κίνηση του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος «Ένας Φορητός ανά Παιδί» (OLPC). Συνεργασία για τη διανομή φορητών υπολογιστών και στην Αφρική.

Η Unwra, η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους, ξεκίνησε τη διανομή 2.100 φορητών υπολογιστών στη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε σχέδιο για τη διανομή 500.000 φορητών υπολογιστών στην περιοχή μέχρι το 2012.

«Ο φορητός ΧΟ κατέχει ειδική θέση στην εκπαίδευση των παιδιών, σε περιοχές που αυτή διακόπτεται από τη συνεχιζόμενη βία» δήλωσε ο Νίκολας Νεγκρεπόντε, ιδρυτής της OLPC, η οποία βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία.

Οι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν περιεχόμενο βιβλίων και εκπαιδευτικά βοηθήματα που είναι απαραίτητα για την κάλυψη της βασικής σχολικής ύλης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Unwra.

Η OLPC ανακοίνωσε συνεργασία με την Κοινότητα Ανατολικής Αφρικής (EAC) με σκοπό τη διανομή 30 εκατομμυρίων φορητών υπολογιστών στην περιοχή μέχρι το 2015.

Τόσο ο ΟΗΕ, όσο και η EAC επιθυμούν να βρεθούν δωρεές για την αγορά των υπολογιστών που κοστίζουν περίπου 200 δολάρια, παρά τις προσπάθειες για μείωση του κόστους.

 

29/04/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;