Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
bskybΣημαντική αύξηση στην πελατειακή βάση και τα κέρδη της BSkyB επέφερε η επέκταση των υπηρεσιών ψηφιακής τηλεόρασης και Ίντερνετ της εταιρείας.

Η υψηλή ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες επέτρεψε στην εταιρεία συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών BSkyB να προσθέσει 62.000 νέους συνδρομητές στο πρώτο τρίμηνο του 2010, ενώ παράλληλα αύξησε την αφοσίωση των πελατών του, από τους οποίους αποκόμισε τεράστια κέρδη.

Την πολύ καλή απόδοση του ομίλου ακολουθεί η ανταγωνίστρια Virgin Media, που παρουσίασε μέτρια αποτελέσματα, η οποία με τη σειρά της σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση συνδρομητών στην ιστορία της, κάτι που υποδεικνύει ότι οι Βρετανοί είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.

Το BSkyB που κυριαρχεί στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης, έχει αποκομίσει μεγάλα κέρδη από την κίνησή του να αυξήσει τον αριθμό των υπηρεσιών, που συμπεριλαμβάνουν τα ευρυζωνικά δίκτυα, την τηλεφωνία και την ψηφιακή τεχνολογία. Η εταιρεία αύξησε τον αριθμό των συνδρομητών, ενώ οι ήδη υπάρχοντες πελάτες διεύρυναν το συνδρομητικό τους πακέτο.

Εν τω μεταξύ, η BSkyB ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη εμπορική κίνησή της, να προσφέρει υπηρεσίες 3D τηλεόρασης σε οικιακούς πελάτες μέχρι το τέλος του 2010, με μία νέα υπηρεσία video-on-demand. Το κόστος για την εταιρεία θα είναι πολύ μικρό, καθώς θα πατήσει πάνω στις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες.

«Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος, Τζέρεμι Ντάροκ και συμπλήρωσε: «Πουλήσαμε σχεδόν 900.000 επιπλέον συνδέσεις Ίντερνετ, καθώς αυξάνεται η ζήτηση από τους πελάτες. Για να το αντιληφθούμε το μέγεθος, η αύξηση είναι 10 φορές μεγαλύτερη απ’ ότι πουλούσαμε τα τελευταία 4 χρόνια».

Αύξηση στους συνδρομητές και τα κέρδη

Η είδηση αυτή οδήγησε σε αύξηση 4,8% τις μετοχές της BSkyB, η οποία μέσα σε μόλις τρεις μήνες απέκτησε περίπου 428.000 νέους συνδρομητές στην υπηρεσία της ψηφιακής τηλεόρασης.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι μόλις 60.000 νέες συνδέσεις Ίντερνετ, 336.000 νέους συνδρομητές για τις υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης, ενώ οι μεταφορές σε άλλες εταιρείες θα έφταναν στο 10,4%.

Η πελατειακή βάση της BSkyB αγγίζει πλέον τα 9,77 εκατομμύρια νοικοκυριά και το μέσο κέρδος ανά χρήστη, φτάνει τις 500 λίρες κάθε χρόνο.

Ο Ντάροκ υπογραμμίζει ότι οι υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης αποτέλεσαν μεγάλη επιτυχία για την εταιρεία. «Ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. 30 πέννες την ημέρα είναι ένα πολύ οικονομικό ποσό και πιστεύω ότι οι προοπτικές για περεταίρω ανάπτυξη είναι πολύ καλές».

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του ομίλου BSkyB απέφεραν στο εννιάμηνο μία άνοδο 11% στα κέρδη, ήτοι 6,64 δισεκ. δολάρια. Τα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν άνοδο 5% φτάνοντας τις 618 εκατομμύρια λίρες, παρά την επένδυση για τις νέες συσκευές για την ψηφιακή τηλεόραση.

Η μόνη ανησυχία του Sky στην παρούσα φάση είναι ο αγώνας με τις ρυθμιστικές αρχές, που αποφάνθηκαν ότι το αθλητικό περιεχόμενο, που η εταιρεία αγόρασε ακριβά, θα πρέπει να το πουλήσει σε πολύ χαμηλές τιμές στους αντιπάλους της. Ο Sky κατέθεσε έφεση και αναμένει την σχετική απόφαση.

 

30/04/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;