Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://cman.pstatic.gr/1385/I8/927376-186450375.jpgΜιλώντας στο Forbes, ο αντιπρόεδρος της Nvidia Bill Dally έριξε το γάντι στην Intel και την AMD, υποστηρίζοντας ότι η τεχνολογία στην οποία βασίζονται τα προϊόντα τους έχει εξαντλήσει τα όριά της και δεν έχει πλέον να προσφέρει κάτι περισσότερο. Ο Dally είπε χαρακτηριστικά ότι περίφημος Νόμος του Moore είναι πλέον νεκρός και η απάντηση στις υπολογιστικές απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο βρίσκεται στο parallel computing.

Δεν είναι, βέβαια, τυχαίο το γεγονός ότι η Nvidia έχει επιλέξει το parallel computing ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής της. Ο Dally σχολίασε με δηκτικό τρόπο τους πολυπύρηνους επεξεργαστές της Intel και της AMD, λέγοντας ότι η προσθήκη πυρήνων είναι "σα να προσπαθείς να φτιάξεις αεροπλάνο βάζοντας φτερά σε ένα τρένο". Είπε, επίσης, ότι οι πολλοί πυρήνες συνεπάγονται μεγάλη κατανάλωση, η οποία μάλιστα δε μεταφράζεται σε ικανοποιητικές επιδόσεις.

Οι κακές γλώσσες έσπευσαν ήδη να καρφώσουν τον Dally και την Nvidia για την εν λόγω επιχειρηματολογία, υποστηρίζοντας ότι είναι αστείο να μιλά η Nvidia για χαμηλή κατανάλωση αμέσως μετά την κυκλοφορία των Fermi, που ως γνωστόν δεν είναι και πολύ φειδωλές στο ρεύμα.

Ο Νόμος του Moore διατυπώθηκε πριν από 45 περίπου χρόνια και αναφέρει ότι ο αριθμός των transistors σε ένα chip μπορεί να διπλασιάζεται κάθε δύο περίπου χρόνια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι έχει εξαντλήσει πλέον τη δυναμική του και η Nvidia φυσικά ασπάζεται αυτή την άποψη.

 

03/05/2010 - tech.pathfinder.gr / e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;