Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

facebook mobileOι φανατικοί του Facebook δεν μπορούν να μείνουν ούτε λεπτό μακριά από τους φίλους τους, τα παιχνίδια και τις υπόλοιπες εφαρμογές της δημοφιλούς υπηρεσίας. Τώρα λοιπόν που ο κόσμος ετοιμάζεται σιγά σιγά για τις ανοιξιάτικες σύντομες αποδράσεις, αλλά και τις καλοκαιρινές διακοπές, το πώς θα εξασφαλίσουν πρόσβαση στο Facebook, όπου και αν βρίσκονται, είναι... μείζον ζήτημα. Το να κουβαλάει κανείς τον φορητό του υπολογιστή, όσο ελαφρύς και να είναι, στο βουνό ή την παραλία δεν είναι και η καλύτερη ιδέα, οπότε η μόνη λύση που μένει είναι το κινητό τηλέφωνο.

Τα καλά νέα είναι ότι οι νεώτερες συσκευές κινητής τηλεφωνίας είναι προσανατολισμένες στην αξιοποίηση των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης μέσω ίντερνετ και διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία για να μπορεί κανείς να βλέπει τις σελίδες του Facebook ή του MySpace στην κανονική τους έκδοση, γρήγορα και χωρίς κόστος. Σε σύγκριση με παλαιότερα κινητά τηλέφωνα, όπου η πρόσβαση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης απαιτούσε υπομονή και γερά νεύρα, ενώ παράλληλα υπήρχαν πολλές ενότητες και εφαρμογές τους που δεν προβάλλονταν κανονικά, τα μοντέλα κινητών νέας γενιάς δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Ποια είναι όμως τα κατάλληλα τηλέφωνα για να μη χάνει κανείς ούτε γραμμή από τις συζητήσεις και τις δημοσιεύσεις στο Facebook; Τι σύνδεση χρειάζεται και πού μπορεί να έχει πρόσβαση;

Η απαραίτητη σύνδεση
Το πρώτο και βασικό που πρέπει να έχει κανείς για να μείνει σε επαφή με το Facebook είναι μια γρήγορη σύνδεση με το internet. Μέγιστη ευελιξία και ικανοποιητική ταχύτητα πρόσβασης προσφέρουν φυσικά οι συνδέσεις 3G, παρά την ελλιπή κάλυψη δικτύου που έχουμε αναφέρει πολλές φορές, ειδικά στα νησιά.

Από την άλλη, μια σύνδεση WiFi είναι η καλύτερη λύση, καθώς μπορεί κανείς να τη βρει δωρεάν, ενώ και η ταχύτητα πρόσβασης είναι πολύ υψηλή. Με τα περισσότερα καφέ και μπαράκια να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να σερφάρουν ενώ πίνουν το φρέντο ή το κοκτέιλ τους στην παραλία, τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Το κατάλληλο τηλέφωνο
Μια από τις καλύτερες λύσεις για να σερφάρει κανείς στο Facebook είναι αυτήν τη στιγμή το iPhone της Apple. Εκτός από τον πολύ γρήγορο browser που διαθέτει, τη μεγάλη και φωτεινή οθόνη και το πολύ φιλικό περιβάλλον εργασίας, υπάρχει και η σχετική εφαρμογή που μπορεί κανείς δωρεάν να κατεβάσει και να εγκαταστήσει στο τηλέφωνό του, για ακόμα πιο εύκολη και ολοκληρωμένη πρόσβαση.

Παρόμοια εφαρμογή υπάρχει και για τα κινητά της Nokia και ειδικά το νέο μοντέλο Νokia X6 που την έχει προεγκατεστημένη και σχεδιάστηκε για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διασκέδασης! Διαθέτει μια εκπληκτική οθόνη αφής με 16 εκατ. χρώματα, προηγμένες λειτουργίες αναπαραγωγής media και ενσωματωμένο WiFi, για δυνατότητα σύνδεσης στα αγαπημένα σας site κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το ΜySpace. Διαθέτει επίσης μια μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη αφής 3,2 ιντσών και υποστηρίζει την προβολή ενημερώσεων από το Facebook απευθείας στην αρχική του οθόνη. Ακόμα μεγαλύτερη οθόνη (4,3 ίντσες) διαθέτει το HTC HD2, το οποίο υποστηρίζει το εύκολο και γρήγορο ανέβασμα φωτογραφιών στο Facebook.

 

04/05/2010 - ndigital @ tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;