08 Μαϊου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Συνολικά έξι ομάδες φοιτητών συμμετείχαν στον ελληνικό τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Αθήνα. Και οι έξι είχαν καταθέσει προτάσεις στην κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού».
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και βίντεο για τις ελληνικές συμμετοχές εδώ.
Στον όγδοο χρόνο της διεξαγωγής του, ο διαγωνισμός Imagine Cup της Microsoft έχει θέμα «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων». Οι συμμετέχοντες κληθήκαν να καταθέσουν προτάσεις για την επίλυση ενός από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας που έχει καθορίσει ο ΟΗΕ.
Ο Παγκόσμιος Τελικός θα διεξαχθεί στην Πολωνία από 3 έως 8 Ιουλίου.
Στην εκδήλωση της Τρίτης. της οποίας συντονιστής της ήταν ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, παρέστη και ο Αντώνης Μαρκόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας. «Βλέποντας κανείς τις εντυπωσιακές προσπάθειες που παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν σήμερα εδώ, έχει ένα σημαντικό λόγο να είναι αισιόδοξος: την πίστη στο όραμα και την ανοιχτή σκέψη πολλών νέων ανθρώπων» δήλωσε.
Μηχανή ξενάγησης
H νικήτρια ομάδα «Megadodo», η οποία αποτελείται από τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Καρακατσιώτη και Βαγγέλη Πτερνέα, παρουσίασε την εφαρμογή Touring Machine («Μηχανή Ξενάγησης), η οποία παράγει αυτόματα εξατομικευμένες ξεναγήσεις για εκθεσιακούς χώρους.
Οι περιγραφές συντάσσονται αντλώντας πληροφοριακό υλικό από το Διαδίκτυο και προσαρμόζονται βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του εκάστοτε χρήστη (ηλικία, ενδιαφέροντα, προσανατολισμός και τοποθεσία στο χώρο, ιστορικό περιήγησης).
Το σύστημα αποφεύγει την επανάληψη πληροφοριών, κάνοντας χρήση συγκρίσεων μεταξύ των εκθεμάτων που παρουσιάζονται και των εκθεμάτων που έχουν ήδη περιγραφεί, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αίσθηση μιας ζωντανής ξενάγησης. Οι περιγραφές μπορούν να μεταφραστούν αυτόματα σε πολλές γλώσσες, ενώ η πλατφόρμα διατίθεται σε δύο εφαρμογές: μία για σταθερούς υπολογιστές και μία για κινητά τηλέφωνα.
Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα Epione των φοιτητών Κώστα Βρένα, Σταμάτη Γεωργούλη, Στέφανο Ελευθεριάδη και Δημήτρη Τζιώνα. Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα BeeHive, η οποία αποτελείται από τους φοιτητές Κική Κεντζίδου, Λία Καμπάνταη και Μαριάννα Πολάτογλου. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν εκπρόσωποι της Microsoft Ελλάς, ο δημοσιογράφος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Γιάννης Γιανναράκης, ο Χαράλαμπος Πατρικάκης, ερευνητής του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών του Ε.Μ.Π και οι Παναγιώτης Καράμπελας και Γιώργης Κριτσοτάκης, καθηγητές στο Hellenic American University.
04/05/2010 - Newsroom ΔΟΛ
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV