Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=13290877&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=800&h=


Προσφορές άνευ προηγουμένου, κάθετη πτώση στις τιμές και δώρα μεγάλης αξίας στην αγορά των ηλεκτρονικών ειδών, των υπολογιστών και των παιχνιδομηχανών.


Oι μεγαλύτερες αλυσίδες του χώρου παίζουν το τελευταίο τους χαρτί προκειμένου να αυξήσουν τον τζίρο τους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, «ποντάροντας» στον 13ο μισθό, αλλά και στα χριστουγεννιάτικα δώρα που τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο... ψηφιακά.

Στις τηλεοράσεις, τους φορητούς υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα, τις φωτογραφικές μηχανές αλλά και τις παιχνιδομηχανές, οι μειώσεις των τιμών φτάνουν ακόμα και το 50% σε σχέση με πέρυσι.

Παράλληλα, εταιρείες όπως οι Ρublic, Κωτσόβολος, Μedia Μarkt, Saturn, Fnac, Πλαίσιο, Εlectro World, Μultirama, Γερμανός και Ηλεκτρονική Αθηνών, κάνουν σημαντικές προσφορές για να προσελκύσουν πελάτες μέχρι το τέλος του έτους.

Μάλιστα, ειδικά φέτος- και λόγω της κρίσης που μαστίζει την αγορά- έχουν υιοθετήσει προγράμματα έως και 20 άτοκων δόσεων σε κάθε αγορά.

Μειώσεις έως 50%
Ενδεικτικό του πολέμου τιμών που έχει ξεσπάσει στο σύνολο των αλυσίδων, είναι ότι οι τιμές σε δημοφιλείς συσκευές έχουν κατακρημνιστεί έως και στο μισό σε σχέση με τα περσινά δεδομένα. Για παράδειγμα, σήμερα «τρέχει» προσφορά από αλυσίδα που διαθέτει τηλεόραση Ρlasma 42 ίντσών έναντι 439 ευρώ, όταν για αντίστοιχο μοντέλο πριν από 12 μήνες το κόστος ξεπερνούσε τα 800 ευρώ. Αντίστοιχα, τηλεοράσεις Ρlasma 50 ιντσών και πάνω πωλούνται σε τιμές κάτω από 800 ευρώ. Μέρος στον πόλεμο τιμών έχουν πάρει και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Τα netbooks (δηλαδή οι μικροί φορητοί υπολογιστές με διαγώνιο οθόνης έως 10 ίντσες) θεωρούνται το πιο δημοφιλές δώρο για τις γιορτές. Σε αυτή την κατηγορία οι τιμές αρχίζουν από τα 250-270 ευρώ περίπου.

Και μεγάλα δώρα
Παράλληλα, και πέρα από τη μείωση των τιμών, οι αλυσίδες δελεάζουν τους πελάτες τους προσφέροντας δώρα σημαντικής αξίας με κάθε αγορά. Για παράδειγμα, ειδικά στις παιχνδιομηχανές, κυκλοφορούν «πακέτα» με παιχνίδια και αξεσουάρ, η αξία των οποίων συχνά ξεπερνά τα 100 ευρώ. Αντίστοιχα, με κάθε αγορά υπολογιστή, οι αλυσίδες δίνουν δωρεάν τσάντα μεταφοράς και περιφερειακά, όπως πολυμηχανήματα και κάρτες σύνδεσης στο Ιnternet.


Οι αλυσίδες έχουν υιοθετήσει και προγράμματα έως και 20 άτοκων δόσεων  σε κάθε αγορά

 

24/12/2009 - tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;