Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Μόνο μία δημόσια εμφάνιση μετρά το Slate της ΗΡ, στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών τον περασμένο Ιανουάριο στο Λας Βέγκας. Εκτοτε... αγνοείται!Στα δάχτυλα παίζουν οι εταιρείες ηλεκτρονικών το παιχνίδι της δημοσιότητας, προσπαθώντας να κρατήσουν τους καταναλωτές σε κατάσταση εγρήγορσης. Μετά την... πρώτη διδάξασα Apple, τη σκυτάλη παίρνει τώρα η Hewlett-Packard (ΗΡ), η οποία δεν επιβεβαιώνει αλλά και δεν διαψεύδει τις πληροφορίες σχετικά με τη δική της επίπεδη συσκευή.

Πριν από περίπου 10 ημέρες άρχισαν να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η ΗΡ δεν πρόκειται να ξεκινήσει ποτέ τη διάθεση του Slate. Πρόκειται για έναν επίπεδο υπολογιστή με Windows 7, ο οποίος σε κάποια σημεία υστερεί έναντι του iPad της Apple και σε κάποια άλλα εμφανίζει σαφή πλεονεκτήματα. Υποτίθεται πως το Slate θα «έβγαινε» στις αγορές μάλλον κατά τον Ιούνιο, προκειμένου η εταιρεία (και η Microsoft) να εκμεταλλευτούν το ενδιαφέρον των καταναλωτών που προκλήθηκε με τη διάθεση του iPad. Ηδη η Apple έχει διαθέσει 1.000.000 συσκευές στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται για την «απόβαση» στις ευρωπαϊκές αγορές στα τέλη του μήνα.

Φαίνεται, όμως, πως στη ΗΡ είχαν κάποιες επιφυλάξεις για τον βαθμό αποδοχής του Slate.

Πιο εξωστρεφές και... ευκρινές

Η συσκευή, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της ΗΡ, είναι πιο... εξωστρεφής σε σύγκριση με το iPad, καθώς διαθέτει υποδοχές για κάρτες μνήμης και υποστηρίζει σύνδεση περιφερειακών μέσω USB. Υποστηρίζει επίσης προβολή βίντεο υψηλής ευκρίνειας, κάτι που δεν προσφέρεται από το iPad, αλλά υστερεί στην αυτονομία της μπαταρίας και θα είναι ακριβότερο από την πρόταση της Apple.

Θα περίμενε κανείς από τη ΗΡ να «τρέξει» όσο το δυνατόν ταχύτερα, όμως οι επιδόσεις των Windows 7 εικάζεται πως έπαιξαν σοβαρό ρόλο ώστε η εταιρεία να αναθεωρήσει το αρχικό της χρονοδιάγραμμα. Επίσης, σοβαρό ρόλο έπαιξε η απορρόφηση της Palm από τη ΗΡ, με την οποία η τελευταία απέκτησε πρόσβαση σε ένα πιο «κινητό» λειτουργικό σύστημα -το WebOS- το οποίο μπορεί στο τέλος να αποτελέσει την «καρδιά» του Slate.

Και ακολουθεί η Toshiba

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο όχι για ματαίωση του προγράμματος κατασκευής του Slate, αλλά για καθυστερήσεις. Λέγεται επίσης πως η ΗΡ μπορεί να διαθέσει στο τέλος πολλαπλές εκδόσεις του Slate προκειμένου να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο την Apple. Στο μεταξύ όμως, η αγορά των επίπεδων συσκευών μεγαλώνει.

Ηδη η Toshiba έχει επιβεβαιώσει πως θα διαθέσει επίπεδες συσκευές με Windows 7 και με το λειτουργικό σύστημα της Google, το Android. Σε παρόμοια κατεύθυνση βρίσκεται, κατά τα φαινόμενα, και η ίδια η Google, που μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει μια δική της online πλατφόρμα για την πώληση ψηφιακού περιεχομένου -κυρίως βιβλίων. Πολλά αλλάζουν γύρω μας...

 

08/05/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;