Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Τα νέα, «έξυπνα» συστήματα αυτοκινήτου με δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης θα μπορούσαν να γίνουν στόχος των χάκερ, εκτιμούν δύο ομάδες προγραμματιστών από τα Πανεπιστήμια της Ουάσιγκτον και της Καλιφόρνιας.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι σε δοκιμές που πραγματοποίησαν, κατάφεραν να ελέγξουν εξ αποστάσεως βασικές λειτουργίες του οχήματος, όπως π.χ. το φρενάρισμα όλων ή μεμονωμένων τροχών ή ακόμη και το σβήσιμο της μηχανής. Κάτι τέτοιο, τονίζουν, θα μπορούσε να οδηγήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην επανάληψη των λαθών ασφαλείας, στα οποία είχε ήδη υποπέσει η βιομηχανία των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σε μελέτη τους, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα σε συνέδριο που θα διεξαχθεί στο Οκλαντ της Καλιφόρνιας, οι ειδικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι παρά το γεγονός ότι στα νέα μοντέλα οι εταιρείες έχουν επικεντρωθεί κυρίως στο σχεδιαστικό και στο τεχνολογικό κομμάτι, ωστόσο έχουν δώσει πολύ λίγη σημασία στο ενδεχόμενο της απειλής ή ακόμη και της ηλεκτρονικής κατάληψης του οχήματος από έναν χάκερ. Ισως το πιο τρομακτικό, κατά τους ειδικούς, είναι ότι οι χάκερ μπορούν να εισαγάγουν διαδικτυακά ειδικό λογισμικό στο σύστημα του οχήματος, το οποίο στη συνέχεια να εξαφανίζει οποιεσδήποτε αποδείξεις που να πιστοποιούν την εγκληματική πράξη.

 

15/05/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;