Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Μόνο το 38% των Ελλήνων χρησιμοποιεί τακτικά το ίντερνετ έναντι 60% που είναι στην Ε.Ε. «27»

Ρυθμός Ευρυζωνικής Διείσδησης - Ιανουάριος 2010

Τη σημαντική υστέρηση της Ελλάδας από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλους τους τομείς των ψηφιακών τεχνολογιών εντοπίζει η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ψηφιακή ανταγωνιστικότητα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Για την Ελλάδα, αναφέρεται μεν ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική βελτίωση, ιδίως στον τομέα της ευρυζωνικότητας, αλλά ακόμη η απόσταση είναι σημαντική. Θετικό στοιχείο, που επισημαίνεται από τους συντάκτες της έκθεσης είναι ότι οι προσπάθειες για την κάλυψη του ψηφιακού χάσματος -για όλους τους κλάδους της οικονομίας και της κοινωνίας- έχουν υψηλή προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα.

Ευρυζωνικότητα
Μεγάλη αναφορά γίνεται στον τομέα της ευρυζωνικότητας όπου η Ελλάδα αύξησε μεν το ποσοστό διείσδυσης στον πληθυσμό κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες το 2009 στο 17% μέσα σε έναν χρόνο, υπολείπεται, όμως, σημαντικά του ευρωπαϊκού μέσου όρου που είναι στο 24,4% και η χώρα μας είναι στην 23η θέση. Το μόνο θετικό είναι πως το ποσοστό χρήσης ευρυζωνικών συνδέσεων από τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι στο 84%, μία μονάδα πάνω από τον μ.ο. της Ε.Ε.

Χαμηλά είναι και τα ποσοστά χρήσης του Διαδικτύου: 38% των Ελλήνων χρησιμοποιούν τακτικά το Internet (27% σε καθημερινή βάση) έναντι 60% που είναι στην Ε.Ε.«27» (48% σε καθημερινή βάση). Επίσης, μόλις το 12% των Ελλήνων χρησιμοποιεί υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έναντι 30% στην Ε.Ε. Ενδεχομένως, ο λόγος να είναι πως μόλις το 33% των βασικών υπηρεσιών του Δημοσίου είναι online έναντι 66% που είναι στην Ευρώπη. Όμως, το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει στο 81% στις επιχειρήσεις (έναντι 71% στην Ε.Ε.), φέρνοντας τη χώρα μας στην 11η θέση της σχετικής κατάταξης.

 

18/05/2010 - imerisia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;