Διαφήμιση

Οι διαφημίσεις είναι το μοναδικό έσοδο που μπορούμε να έχουμε για την συντήρηση και τα πάγια έξοδα της ιστοσελίδας. Μη θέλοντας να χρησιμοποιήσουμε «ενοχλητικές» διαφημίσεις (π.χ. pop-ups, inline κ.α.) και να καλύψουμε πολλούς χώρους με διαφημίσεις καταστρέφοντας την καλαισθησία της ιστοσελίδας και την ευχαρίστηση της ανάγνωσης, έχουμε δημιουργήσει μόνο 2 χώρους προβολής των διαφημίσεων. Ένας οριζόντιος κεντρικός με διαστάσεις 728x90 pixel και ένα πλάγιος-δεξιός κάθετος με διαστάσεις 160x600 pixel. Αυτοί οι 2 χώροι είναι διαθέσιμοι για οποιονδήποτε θέλει να διαφημιστεί*.

Η χρέωση είναι ημερήσια και δεν θα έχει να κάνει με κόστος προβολής ανά χιλιάδα επισκέψεων, ανά κλικ κ.λπ.. Η φόρμουλα υπολογισμού της ημερήσιας προβολής βασίζεται στον ημερήσιο μέσο όρο των αποκλειστικών επισκέψεων (unique ip's). Το κόστος της ημερήσιας διαφήμισης βγαίνει από τον απλό τύπο:

Ημερήσιος μέσος όρος μοναδικών επισκεπτών προηγούμενου μήνα / 100 =
Κόστος προβολής τρέχοντος μηνός ανά ημέρα (σε €)
Παράδειγμα: Τον μήνα Σεπτέμβριο του 2015 είχαμε 9.188 μοναδικούς επισκέπτες.
Ο ημερήσιος μέσος όρος των μοναδικών επισκεπτών αυτών είναι 306.

Για την κεντρική διαφήμιση 728x90 έχουμε: 306/100 = €3,06 κόστος ημερήσιας προβολής για τον τρέχων μήνα.
Δηλαδή αν θέλετε να αγοράσετε προβολή διαφήμισης για 3 ημέρες με την τρέχουσα τιμολόγηση μηνός για τη διαφήμιση
728x90, το τελικό κόστος είναι €9,18.

Η διαφήμιση 160x600 έχει το κόστος του 80% της κεντρικής 728x90,
δηλαδή στο αντίστοιχο ποσό βγαίνει στα €7,34 για 3 ημέρες.

*: Δεν υποστηρίζονται διαφημίσεις πορνογραφικού περιεχομένου.

Οι χώροι των διαφημίσεων όπως φαίνονται στην ιστοσελίδα μας:

Χώροι διαφημίσεων

Σημειώσεις:info
  • Οι διαφημιστικοί χώροι 728x90 & 160x600 προσφέρονται εξ' ολοκλήρου και δεν διασπώνται σε μικρότερα μέρη.
  • Οι τιμές αναπροσαρμόζονται στις αρχές κάθε μήνα, ανάλογα με την επισκεψιμότητα της σελίδας (όπως το αρχικό παράδειγμα).
  • Προσφέρονται διαφημιστικά πακέτα για όσες ημέρες επιθυμείτε. Στις 10 ημέρες παρέχεται έκπτωση 5% και στις 20 ημέρες 10% επί της αρχικής τιμής κ.ο.κ. με μάξιμουμ έκπτωσης το 30%.
  • Οι πληρωμές αγοράς διαφημιστικού χώρου γίνονται κατόπιν συνεννόησης.
  • Έπειτα από την συμφωνία & εξόφληση της διαφήμισης, θα πρέπει να μας στείλετε με e-mail το κείμενο, την εικόνα, τον κώδικα και την διεύθυνση παραπομπής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στη διαφήμισή σας.
  • Υποστηρίζονται όλοι οι διαφημιστικοί τύποι: Κέιμενο, Εικόνα, Εικόνα με κίνηση & HTML5 για ιστοσελίδες διαφημιζόμενων. Υποστηρίζεται επίσης και η δυνατότητα διαφήμισης για διαφημιζόμενους που δεν έχουν ιστοσελίδες  (όπως μία εκδήλωση, ένα συνέδριο, ένα δελτίο τύπου κ.λπ.) με την παραχώρηση δικού μας χώρου προβολής.
  • Η ημερομηνία έναρξης της διαφήμισής σας είναι δική σας επιλογή αρκεί να μην υπάρχει προγραμματισμένη προβολή για την ημερομηνία που επιθυμείτε. Σ' αυτήν την περίπτωση, η διαφήμισή σας μεταφέρετε την αμέσως επόμενη στιγμή από την τελευταία προγραμματισμένη προβολή. Βέβαια θα προηγηθεί και η σχετική ενημέρωση...
  • Την περίοδο που δεν υπάρχουν διαφημίσεις θα «τρέχουν» δικές μας διαφημίσεις.
  • Εάν έχετε κάποια απορία για τα διαφημιστικά προγράμματα και τους τρόπους προβολής, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας.
Τελευταία ενημέρωση: Ιούλιος 2023

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;