Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

OnLive κεντρικό μενούΑφιερώστε λίγο από το χρόνο σας -μόλις 48 λεπτά- και παρακολουθείστε την παρακάτω παρουσίαση στο πανεπιστήμιο της Κολύμπια, του Στιβ Πέρλμαν, ιδρυτή και διευθυντή πωλήσεων της OnLive, μίας νεοσύστατης εταιρίας (2009) που ειδικεύεται στα «βιντεοπαιχνίδια κατ' απαίτηση» (videogames on-demand η ακριβής ορολογία...) και για τη νέα της «μικροκονσόλα» παιχνιδιών.

Στην παρακάτω παρουσίαση ο Πέρλμαν μας αναλύει τα θετικά της μικροκονσόλας του και με λίγα λόγια μας λέει πως για να παίξουμε ένα βιντεοπαιχνίδι σε ανάλυση SDTV (720x576) χρειαζόμαστε -πέραν από την μικροκονσόλα- απλά μία γραμμή για το ίντερνετ με μόλις 1,5Mbit/s και έναν υπολογιστή ή απλά μία τηλεόραση!!! Χωρίς αγορές βιντεοπαιχνιδιών, χωρίς εγκαταστάσεις, χωρίς διαρκής αγορές/αναβαθμίσεις καρτών γραφικών και χωρίς πολλά άλλα χωρίς... Όπως μας λέει επίσης ο Πέρλμαν, το κόστος της μικροκονσόλας, χειριστηρίου και εγγραφής στην υπηρεσία είναι πολύ πιο φθηνότερο από οποιαδήποτε κονσόλα κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά!

Τα «μελανά σημεία» όμως για εμάς τους απλούς χρήστες είναι, ότι η υπηρεσία θα ξεκινήσει από της Η.Π.Α. (προς το παρόν θα είναι διαθέσιμη μόνο εκεί) και θα υποστηρίζεται -για αρχή- από 5 διάσπαρτα κέντρα και για την πλήρης κάλυψη των αναγκών του χρήστη θα πρέπει να βρίσκεται σε ακτίνα 1.600 χιλιομέτρων από το εκάστοτε κέντρο. Επίσης, αν οι χρήστες θελήσουν να παίζουν σε 720p HD ανάλυση (μέσα στα παραπάνω όρια), θα πρέπει να διαθέτουν γραμμή με τουλάχιστον 5Mbit/s... Έβαλα αρκετά θα μιας και δεν είναι διαθέσιμο τίποτε ακόμα ... παρά μόνο η ιδέα ... η ιδέα για το μέλλον των βιντεοπαιχνιδιών!

Παρακολουθήστε την παρουσίαση και απολαύστε κάθε δευτερόλεπτο και στιγμή της...:

Αν θέλετε να δείτε ή να διαβάσετε περισσότερα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της OnLive ή για πιο αντικειμενική ενημέρωση επισκεφθείτε την αγγλική Wikipedia.

Αν θέλετε να κατεβάσετε την 48λεπτη παρουσίαση του Στιβ Πέρλμαν και να τη δείτε με την ησυχία σας, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ (FLV video | 186Mb) ή για τους πιο απαιτητικούς κατεβάστε την σε High Definition (FLV video | 906Mb!).

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;