Διαφήμιση
( 11 ψήφοι )

Gunnar glassesΌσοι χρήστες παρακολουθείτε επαγγελματίες παίκτες παιχνιδιών, θα έχει ίσως υποπέσει στην αντίληψη σας, πως αρκετοί από αυτούς φορούν κάποιου είδους γυαλιά για την προστασία/ξεκούραση των ματιών τους. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι ούτε καινούργια ούτε έχει δημιουργηθεί για το θεαθήναι. Τα γυαλιά ξεκούρασης γίνονται όλο και ποιο δημοφιλή και υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι΄αυτό, καθώς περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μας. Σε αυτό το μικρό άρθρο θα κάνουμε μια μικρή παρουσίαση ενός τέτοιου προϊόντος που έπεσε στα χέρια μας, του Gunnar Office E11VEN.

Gunnar who?

Η Gunnar είναι μια εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με την κατασκευή γυαλιών για χρήση στον υπολογιστή, είτε αυτά είναι 3D γυαλιά, είτε ξεκούρασης. Ειδικά για τα τελευταία, υπάρχουν δύο διαφορετικές σειρές (για όσους δουλεύουν αρκετές ώρες μπροστά σε μια οθόνη ή για gamers) ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η εταιρεία διατείνεται πως οι φακοί της, βοηθούν στην ελαχιστοποίηση της κούρασης των ματιών και του οπτικού στρες, ενώ βελτιώνουν την αντίθεση, την άνεση και την εστίαση σε όποιον ξοδεύει αρκετές ώρες μπροστά σε μια ψηφιακή οθόνη. Η εταιρεία θεωρεί ως κύριους υπαίτιους για τα περισσότερα προβλήματα, το υψηλής έντασης μπλε χρώμα και τις αντανακλάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε συμπτώματα όπως αυτά που περιγράψαμε παραπάνω, ή και σε ακόμη χειρότερα (ξηρά μάτια, ενοχλήσεις και ακόμη και πονοκεφάλους).

Το μοντέλο της δοκιμής μας

Το μοντέλο που δοκιμάσαμε είναι το Gunnar Office E11ven. Αν και ένα μήνα μετά την δοκιμή δεν μπορέσαμε να το βρούμε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, παρόλα αυτά αποτελεί ένα καλό σημείο αναφοράς. Τα συγκεκριμένα γυαλιά έχουν κόστος περί τα €68 και προορίζονται για χρήση γραφείου.

Το ξεπακετάρισμα

Gunnar boxedΤο κουτί ως πακέτο δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα εξωτερικά.

Gunnar boxed back

Στο ξεπακετάρισμα θα βρείτε ένα τρόπον τινά εγχειρίδιο οδηγιών, το κουτί και την θήκη για τα γυαλιά. Γενικά δεν πρόκειται για κάτι εξεζητημένο, αλλά σίγουρα δεν είναι και κάτι που δεν του έχει δοθεί προσοχή.

Gunnar unboxed

Τα γυαλιά καθ' αυτά

Φτάνονταν στο προϊόν καθ' αυτό, θα πούμε πως πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένα σχεδιασμένο σκελετό που δείχνει ιδιαίτερα όμορφος και είναι λειτουργικός και δεν κουράζει με το βάρος του.

Gunnar Office e11ven

Gunnar Office e11ven

Gunnar Office e11ven

Και ένα βιντεάκι που φτιάξαμε (μερικών δευτερολέπτων) για το feeling και το βάρος των γυαλιών:

Δουλεύοντας με τα γυαλιά: Υπάρχει αποτέλεσμα;

Για το συγκεκριμένο κομμάτι της παρουσίασης θα βασιστούμε περισσότερο στις εντυπώσεις του χρήστη που δούλεψε με τα γυαλιά για αρκετές ημέρες (παρότι αρχικά ήταν επιφυλακτικός).

Μόλις αρχικά φορέσετε λοιπόν τα γυαλιά, εννοείται πως θα δείτε ένα "κιτρίνισμα". Μπροστά στην LCD οθόνη όμως, εννοείται  πως δεν θα τα δείτε όλα κίτρινα, αντ΄αυτού θα σας φανεί περισσότερο σαν να έχει αλλάξει η θερμοκρασία του λευκού σε ποιο "ζεστό" χρώμα. Ίσως η φωτογραφία παρακάτω (στο κομμάτι του προσώπου) είναι ένα αρκετά καλό δείγμα της διαφοράς στην εικόνα:

Gunnar on LCD

Για να πάμε κατ' ευθείαν στο δια ταύτα, οι εντυπώσεις του χρήστη που εργάστηκε με τα γυαλιά ήταν ιδιαίτερα θετικές. Ακόμη και μετά από μερικές ώρες, καταλαβαίνεις αμέσως την διαφορά, και  αυτό γίνεται ακόμη ποιο εμφανές αν προσπαθήσεις να τα βγάλεις και να δουλέψεις χωρίς αυτά.

Τα γυαλιά εκτός από ξεκούραση, έχουν έναν κομψό, καλό στην υφή και κυρίως ελαφρύ σκελετό, έτσι ώστε ακόμη και μετά από ώρες να μην τα αισθάνεστε ως επιπλέον βάρος. Εδώ θα πρέπει να πούμε πως υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη και χρειάζεται μια στοιχειώδης προσοχή στην παραγγελία προς αποφυγή λάθους.

Συμπερασματικά θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα προϊόν κάπως εξεζητημένο, αλλά όχι και πολυτελείας. Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά υποφέρουν λόγω υπερβολικής έκθεσης τους μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή, και για αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους, η πρόταση της Gunnar αποτελεί μια όαση που με μικρό κόστος μπορεί να βελτιώσει δραστικά την κατάσταση τους. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, μην διστάσετε να το σκεφτείτε σοβαρά. Για τους υπόλοιπους που χρησιμοποιούν σπάνια υπολογιστή, το προϊόν μάλλον αποτελεί μια περιττή πολυτέλεια. Από την άλλη, στον κόσμο που ζούμε, ποιός δεν θα ξοδέψει τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα μπροστά σε μια LCD οθόνη;

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;