Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

main


Εδώ και πολύ καιρό οι οθόνες μεγαλώνουν και κυρίως.. μακραίνουν! Έτσι από τις ταπεινές 17 ίντσες, πήγαμε πολύ γρήγορα στις  19, τις 20, τις 22 και πλέον τίποτα δεν σταματά τους κατασκευαστές από το να παρουσιάζουν εντυπωσιακές σε επιδόσεις και κυρίως τιμές, σε οθόνες 24 ιντσών.

 

Ο φιλοξενούμενος μας

Η LG W2486L-PF αν μη τι άλλο προσπαθεί να εντυπωσιάσει με την πρώτη ματιά χάρις τις επιδόσεις της:

 

Διαγώνιος

24”

Ανάλυση

full-HD (1920x1080)

Φωτεινότητα

250 cd/m2

Αντίθεση

2.000.000:1

Απόκριση

2mS

Aspect Ratio

16:9

Γλώσσα OSD

Ελληνικά


Φυσικά για κάποιον έμπειρο, τα παραπάνω δεν είναι και επανάσταση. Η φωτεινότητα είναι στον μέσο όρο, ενώ η αντίθεση των δύο εκατομμυρίων προς ένα (!), ουσιαστικά είναι 1000:1 την ώρα που τα 2ms είναι 5ms και τα 16.7 εκατομμύρια χρώματα πιθανώς φτιάχνονται με dithering. Στον αντίλογο, αυτά τα πράγματα αλλοιώνονται σε όλες τις μπροσούρες οθονών της αγοράς, δηλαδή ας μην περιμένουμε να δούμε κατασκευαστή να γράφει πως έχει οθόνη με 500:1 αντίθεση ή 8ms απόκριση – αυτό θα ήταν αυτοκτονία!

Αν λοιπόν, κρίνουμε από τα χαρακτηριστικά της αντιπροσωπείας (και τα συγκρίνουμε με τα αντίστοιχα των άλλων οθονών), η αντίθεση και η απόκριση (ειδικά για τόσο μεγάλη διαγώνιο) είναι εντυπωσιακές και στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα λογικής τιμής.

 

Συνδεσιμότητα / OSD

Η οθόνη μετά από μια απλή ένωση με την ιδιαίτερα καλαίσθητη βάση (προσοχή να κλειδώσετε σωστά το panel σε αυτήν),  μπορεί να συνδεθεί με τον υπολογιστή με μια πλειάδα πηγών:

connectivity

Υπάρχουν λοιπόν δύο (!) είσοδοι HDMI, μία DVI και μία κλασσική D-SUB, ενώ υπάρχει και έξοδος ακουστικών (κατά πάσα πιθανότητα, σε περίπτωση μεταφοράς ήχου με κάποιο ψηφιακό καλώδιο).  Αν μη τι άλλο, η LG είναι από τις πιο πλήρεις οθόνες στον τομέα αυτό.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις, υπάρχει Ελληνική γλώσσα, και τα πράγματα γίνονται απλά, αρκεί να συνηθίσετε την πλοήγηση (κάτι που θα σας πάρει λίγη ώρα). Υπάρχουν προεπιλεγμένα modes και γενικά όλα τα συνηθισμένα καλούδια που θα συναντήσετε σε μια μεγάλη οθόνη.

 

Απόδοση

Σίγουρα η W2486L-PF με το TN panel της, δεν ψάχνει να κλέψει την δόξα από μια οθόνη γραφίστα ή ενός χομπίστα που δεν έχει περιορισμούς στο κόστος. Άλλωστε η λογική της τιμή (κάτι παραπάνω από 300€ στις 23/12/09), την κατατάσσει στην κορυφή των ακριβών μοντέλων για μέσους χρήστες και όχι κάπου ανάμεσα στις επαγγελματικές προτάσεις.

cat1

Σε ένα μαραθώνιο γατο-τέστ, παρατηρήσαμε μερικά από τα πιο όμορφα τετράποδα δια μέσω της LG μας.
Από χρώμα πήγαμε καλά!


cat2
Τα μοντέλα μας, έκαναν μεγάλη υπομονή για το event.
Η φωτογραφία πάντως, δεν μας επιτρέπει να τα θαυμάσουμε σε όλη τους την ομορφιά, σε 16:9 διάσταση!


cat3

Φυσικά, ακόμη και οι πιο επαγγελματίες μοντέλα, κάποτε κουράζονται!

 

Συμπεράσματα

Χωρίς επιστημονικές μετρήσεις, και με μόνο όργανο το μάτι, μπορούμε να πούμε πως η LG μας εντυπωσίασε. Τα χρώματα είναι ζωντανά, η απόκριση δεν θυσιάζεται στον βωμό του μεγέθους, ενώ η ανομοιομορφία που παράγεται από τον πίσω φωτισμό, είναι ελάχιστη. Υπάρχουν 2-3 αξιόλογες προτάσεις (Samsung, Samsung, Samsung) που πλησιάζουν την LG, αλλά τουλάχιστον στα χαρτιά, δεν την φτάνουν. Πιστεύουμε πως στο εμπόριο, οι οθόνες που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν την LG, είναι η Apple Cinema Display και ίσως η Sun των 24.1”. Μόνο που αυτές κοστολογούνται, τρεις φορές παραπάνω!

Συμπερασματικά, αν ενδιαφέρεστε να πάτε ένα επίπεδο παραπάνω, είτε αυτό λέγεται απόκριση, είτε ανάλυση (1920x1200), τότε θα πρέπει να αφήσετε την LG (Τιμή αγοράς: 310-340€) και να βάλετε το χέρι πολύ, πολύ βαθιά στην τσέπη. Πιο βαθιά ίσως, και από τότε που αγοράσατε τον υπολογιστή σας! Αν από την άλλη ενδιαφέρεστε για το μέγιστο σε απόδοση και ίντσες, χωρίς να πληρώσετε μια μικρή περιουσία, τότε  η LG είναι η οθόνη σας.


δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;