Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η κυκλοφορία και τα έσοδα των NY Times έχουν συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνιαΑπό τον Ιανουάριο του 2011 οι Times της Νέας Υόρκης θα αρχίσουν να χρεώνουν την πρόσβαση στο διαδικτυακό τόπο τους, γράφει η Wall Street Journal επικαλούμενη δηλώσεις του διευθυντή σύνταξης.

Η πρόθεση των New York Times να επιβάλλον χρεώσεις είχε γνωστοποιηθεί στις αρχές του 2010, μέχρι σήμερα όμως ο χρονικός ορίζοντας για την εφαρμογή του νέου μοντέλου παρέμενε ασαφής.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο NYTimes.com θα χρεώνονται από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο Μπιλ Κέλερ, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, μιλώντας την περασμένη Πέμπτη σε γεύμα της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Νέα Υόρκη.

Με χρέωση, εξάλλου, θα διατίθεται η ειδική έκδοση των NY Times για το iPad της Apple.

Η μεγάλη πρόκληση για την εφημερίδα, της οποίας η κυκλοφορία έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, θα είναι να συγκεντρώσει επαρκή αριθμό online συνδρομητών χωρίς να μειώσει τους αναγνώστες της και τα έσοδα από τις διαδικτυακές διαφημίσεις.

Λόγω των δυνητικών οικονομικών παγίδων, οι περισσότερες μεγάλες εφημερίδες παραμένουν διστακτικές στο να επιβάλλουν χρεώσεις στο online περιεχόμενο .

Ανάλογο μοντέλο με τους ΝΥ Times έχουν ήδη υιοθετήσει οι Financial Times του Λονδίνου, ενώ οι μόνες άλλες αμερικανικές εφημερίδες που χρεώνουν την απεριόριστη πρόσβαση στους δικτυακούς τους τόπους είναι η Newsfay και η Wall Street Journal.

 

17/05/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;