Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

foxconnΑυξήσεις κατά 30% στους μισθούς των εργαζομένων της στη νότια Κίνα ανακοίνωσε η εταιρία ηλεκτρονικών Foxconn, ύστερα από μια σειρά αυτοκτονιών.  Σύμφωνα με την εταιρία, η αύξηση των μισθών από 900 γιουάν -132 δολάρια- σε 1.200, θα υλοποιηθεί άμεσα και είναι μεγαλύτερη από την αύξηση που είχε ανακοινωθει την περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση για την αύξηση ελήφθη αφού 10 εργαζόμενοι αυτοκτόνησαν το τελευταίο διάστημα και τρεις αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, προκαλώντας κατακραυγή διεθνώς για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των περίπου 400.000 υπαλλήλων της εταιρίας στην Κίνα. Ο τρόπος διοίκησης χαρακτηρίστηκε «στρατιωτικού τύπου» από τους επικριτές της εταιρίας ενώ αρκετοί πελάτες της Foxconn άρχισαν ανεξάρτητες έρευνες.

Στο πελατολόγιο της Foxconn περιλαμβάνονται ονόματα όπως αυτό της Dell και της Apple.

Ο διευθυντής της Apple Στιβ Τζομπς, μιλώντας σε διάσκεψη τεχνολογίας στην Καλιφόρνια, υπερασπίστηκε την εταιρία. «Είναι ένα εργοστάσιο, αλλά έχει εστιατόρια και θέατρα. Σημειώθηκαν ορισμένες αυτοκτονίες και απόπειρες αυτοκτονιών. Υπάρχουν εκεί περίπου 400.000 εργαζόμενοι. Το ποσοστό είναι χαμηλότερο από αυτό στις ΗΠΑ, αλλά εξακολουθεί να δημιουργεί ανησυχία», τόνισε. 

«Με την αύξηση στους μισθούς, ελπίζουμε πως οι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζεται να κάνουν υπερωρίες και έτσι θα κερδίσουν χρόνο για τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα ενώ το επαγγελματικό περιβάλλον θα γίνει καλύτερο», επισήμανε στέλεχος της εταιρίας. «Ίσως μάλιστα να αυξηθεί και η παραγωγικότητα και η ποιότητα της παραγωγής».

 

02/06/2010 - tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;