Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ένα νέο μέτωπο στον λεγόμενο «πόλεμο των παιχνιδομηχανών» αναμένεται να εγκαινιαστεί στη φετινή Electronic Entertainment Expo - E3, στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη έκθεση της αγοράς που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, είναι παραδοσιακά ο χώρος όπου οι σημαντικότερες εταιρείες του χώρου κάνουν τις σημαντικότερες ανακοινώσεις σε εντυπωσιακές συνεντεύξεις τύπου, δίνοντας το στίγμα των νέων κυκλοφοριών και εξελίξεων καθώς οδεύουμε προς την εορταστική χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Φέτος, η E3 θα είναι η αρένα στην οποία η Sony, η Microsoft και η Nintendo θα παρουσιάσουν το οπλοστάσιο τους σε ότι αφορά τα νέα χειριστήρια με αισθητήρες κίνησης, που θα αποτελέσουν το νέο πεδίο ανταγωνισμού για τις τρεις κονσόλες της αγοράς. «Τα νέα χειριστήρια θα είναι μακράν το κεντρικό σημείο της έκθεσης», επεσήμανε ο Σκοτ Στάινμπεργκ, επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων, TechSavvy Global.

http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/14-06-10/14-06-10_342226_41.jpg

Η Microsoft, ήδη από την Κυριακή το βράδυ, παρουσίασε το Kinect, όπως θα είναι η ονομασία του μέχρι σήμερα γνωστού ως Project Natal, μιας συσκευής με τρισδιάστατη κάμερα και αισθητήρες κίνησης, που καταργεί εντελώς τα χειριστήρια από τα χέρια του χρήστη. Στην ειδική εκδήλωση, μία ημέρα πριν την επίσημη έναρξη της Ε3, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τις δυνατότητες της συσκευής, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και η τιμή διάθεσης του Kinect θα γίνουν γνωστές στην συνέντευξη τύπου της εταιρείας.

«Για φέτος, η σημαντικότερη είδηση είναι το νέο σύστημα για το Xbox360», δήλωσε ο αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Game Trailers, Σέιν Σάτερφιλντ. «Η Nintedo άνοιξε το δρόμο με το Wii και από τότε όλοι προσπαθούν να εξελίξουν το σύστημα της». Η Sony από τη μεριά της, παρουσίασε τον Μάρτιο τα δικά της χειριστήρια με αισθητήρες κίνησης, με την ονομασία Move, με την ελπίδα ότι θα αναθερμάνουν το ενδιαφέρον για το Playstation3. Τα χειριστήρια αναμένεται να κυκλοφορήσουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την ίδια περίοδο με το Kinect της Microsoft.

Εκτός από τα χειριστήρια, σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται και σε επίπεδο νέων τίτλων για τα τρία συστήματα. «Η μεγάλη μάχη θα είναι ανάμεσα σε Sony και Microsoft», τόνισε ο Σάτερφιλντ, ενώ επεσήμανε ότι και η Nintendo ετοιμάζει το δικό της μεγάλο σόου.

Ταυτόχρονα, στη φετινή Ε3 θα γίνει περισσότερο από ποτέ αισθητή η βαρύτητα που αποδίδουν οι εταιρείες στο περιεχόμενο, και συγκεκριμένα στο downloadable content για μια σειρά από επερχόμενους action τίτλους, ενώ, ιδιαίτερη μνεία αναμένεται να γίνει και στην αγορά των ψηφιακών αγαθών που εξελίσσεται σε σημαντικό κομμάτι εσόδων για πολλές εταιρείες του χώρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές, το downloadable περιεχόμενο θα μπορούσε να έχει και αρνητικές επιπτώσεις, με σημαντικότερη τη συγκράτηση περιεχομένου στο αρχικό πακέτο, το οποίο στη συνέχεια θα προσφέρεται με τη μορφή downloadable, και τη δημιουργία επιπλέον εσόδου. Ταυτόχρονα, η δυνατότητα βελτίωσης ή διόρθωσης κάποιων προβλημάτων, μετά την κυκλοφορία κάποιων παιχνιδιών, θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους τίτλους με προβλήματα ή ανέτοιμους για κυκλοφορία.


14/06/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;