Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

Σε συνέχεια του άρθρου του ςικιπεδια, υοθτθβε, ςςς.ιν.γρ, γοογλε.γρ κ.α. πολλά... ο Αλέξανδρος Χαλκίδης μας προτείνει 3 τρόπους επίλυσης του προβλήματος. Ας του δούμε παρακάτω:


Οι χρήστες του Firefox πηγαίνετε στη διεύθυνση των επίσημων και εγκεκριμένων add-ons του browser και κάνετε εγκατάσταση το πρόσθετο Piboard 1.2.4. Το πρόσθετο αυτό ανιχνεύει τα ςςς που γράφετε στην γραμμή διευθύνσεων και τα μετατρέπει. Τόσο απλό. Και μια χαρά λύση αν σας αρέσει ο Firefox και σας αρκεί να διορθώνονται τέτοια λάθη στον φυλλομετρητή σας μόνο.

Piboard firefox addon

Η “επίσημη” οδός για οποιοδήποτε κείμενο (οπουδήποτε γράφετε σε PC) είναι από την Microsoft το δωρεάν πρόγραμμα Microsoft Keyboard Convert Service. Αυτό “κάθεται″ στην μπάρα επιλογής γλώσσας και μας επιτρέπει με ένα κλικ να μετατρέψουμε μια ολόκληρη αράδα στην άλλη γλώσσα. Dhlad;h an e;ixa gr;acei ;olo afto to katevat;o xvr;iw na koit;ajv, πατάω το κουμπί και το μετατρέπει στα Ελληνικά.

AutoHotkey logoΑλλά αυτό δεν είναι αρκετά αυτόματο, οπότε η τελευταία λύση είναι το AutoHotKey. Δωρεάν και χρησιμότατο πρόγραμμα, ειδικά αν είστε “keyboardάκιας” σαν κι εμένα και πιστεύετε ότι ο πιο γρήγορος δρόμος για όποιον θέλει να κάνει πραγματικά δουλειά στον υπολογιστή είναι τα πλήκτρα και όχι οι... βόλτες με το ποντίκι σε διάφορα σημεία της οθόνης. Εγκαθιστάτε το πρόγραμμα και φροντίζετε να αρχίζει κάθε φορά μαζί με τα Windows. Μετά προγραμματίζετε ως  εξής: *:ςςς.::{Alt Down}{Shift}{Alt Up}www. και με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να προγραμματίσετε αυτόματες αλλαγές των ιστοσελίδων ςςς.ιν.γρ, ςςς.ςορδπρεσσ.ψομ, ςςς.τροκτικο.βλογσποτ.ψομ, ςςς.σπορτ24.γρ, ςςς.ζοθγλα.γρ, ςςς.ναφτεμπορικι.γρ και οποιαδήποτε άλλη διεύθυνση γράφετε συχνά να σας γίνετε αυτόματα μετατροπή στην σωστή διεύθυνση.

ΟΚ, δεν είναι τέλεια καμία από τις παραπάνω λύσεις. Και έχει ενδιαφέρον γιατί δεν έχει απασχολήσει περισσότερο τους κατασκευαστές λογισμικού και υπολογιστών γενικά. Από τις δικές μου εμπειρίες γνωρίζοντας τους ανθρώπους στην Silicon Valley θα έλεγα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που αναπτύσσουν τεχνολογία στην Αμερική δεν είναι γλωσσικοί σωβινιστές. Δεν έχουν κρυφή ατζέντα για να επιβάλλουν την Αγγλική γλώσσα. Απλά, είμαστε μπελάς. Ο προγραμματισμός είναι άσκηση οικονομίας. Οι έξτρα γλώσσες αυξάνουν λογαριθμικά την πολυπλοκότητα. Δηλαδή, και τις καθυστερήσεις αλλά και τις πιθανότητες λάθους.

Πρόσφατα στην Γερμανία πανικοβλήθηκαν με την ξαφνική διαπίστωση ότι κινδυνεύει η γλώσσα τους. Κάτι σαν τους Γάλλους πριν δυο δεκαετίες με τα υπουργεία μετατροπής και εφεύρεσης Γαλλικών λέξεων για κάθε αμερικάνικη ανακάλυψη. Πίσω από την επικράτηση της γλώσσας κρύβεται πάντα η διάχυση του αντίστοιχου πολιτισμού. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Το διαδίκτυο είναι πολύ πιο έξυπνο από τις «έξυπνες βόμβες» και τα στρατεύματα κατοχής...

 

16/06/2010 - alexanderchalkidis.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;