Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

the times onlineΜια από τις γνωστότερες βρετανικές εφημερίδες, οι Times του Λονδίνου, διαθέτει από σήμερα επί πληρωμή το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της στο ίντερνετ και έγινε η πρώτη μη εξειδικευμένη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας που προχώρησε σ' αυτή την ενέργεια.

Για να έχει κανείς πρόσβαση στο διαδικτυακό περιεχόμενο της καθημερινής εφημερίδας και της κυριακάτικης έκδοσής της, θα πρέπει πλέον να καταβάλει 1 στερλίνα (1,2 ευρώ) για μια ημέρα ή 2 στερλίνες για μία εβδομάδα.

Οι δύο εφημερίδες είχαν εγκαινιάσει το Μάιο τις νέες τους ιστοσελίδες, ανακοινώνοντας ότι από τον Ιούλιο το περιεχόμενό τους θα διατίθεται επί πληρωμή. Ο ιδιοκτήτης τους, ο Αυστραλός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ, έχει δηλώσει επανειλημμένα πως θέλει να σταματήσει τη νοοτροπία της δωρεάν διάθεσης των περιεχομένων των εφημερίδων στο Ίντερνετ.

«Πιστεύουμε ότι οι νέες ιστοσελίδες μας προσφέρουν μια πραγματική αξία και βιαζόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να προχωρούμε σε νεωτερισμούς για τους αναγνώστες», δήλωσε σήμερα η Ρεμπέκα Μπρουκς, γενική διευθύντρια της News International, της κύριας βρετανικής θυγατρικής του ομίλου News Corporation του Μέρντοχ.

Η κυκλοφορία των λεγόμενων ποιοτικών βρετανικών εφημερίδων μειώνεται συνεχώς. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η κυκλοφορία των Times το Μάιο ήταν 515.379 φύλλα, καταγράφοντας πτώση σχεδόν 13%, και αυτή των Sunday Times ήταν 1.117.749 φύλλα, δηλαδή πάνω από 6% λιγότερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν.


02/07/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;