Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

ανοδική πορείαΣύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου IDC, η αγορά υψηλής τεχνολογίας μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία, καθώς τα μηνύματα για τα επόμενα χρόνια είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Η κάμψη του 2009 είναι πλέον παρελθόν και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση στα έσοδα των εταιρειών που κατασκευάζουν ημιαγωγούς, τουλάχιστον μέχρι το 2014.

Ειδικότερα, η IDC προβλέπει ότι η μείωση εσόδων 9% που σημειώθηκε το 2009 θα δώσει φέτος τη θέση της σε μια σημαντική αύξηση, με τα προσδοκώμενα έσοδα για τις εταρείες να αγγίζουν τα 274 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε δύο χρόνια τα ετήσια έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 300 δισ. δολάρια, ενώ το 2014 αναμένονται έσοδα της τάξης των 344 δισ. δολαρίων. Η τάση αυτή προκύπτει από τους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης σε διάφορους κρίσιμους τομείς, όπως οι υπολογιστές και τα smartphones.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η κρίση που πλήττει αυτό τον καιρό την Ευρωζώνη, καθώς και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στις ΗΠΑ ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την αγορά τεχνολογίας μέχρι το τέλος της χρονιάς που διανύουμε. Ωστόσο, η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί στο 2011, αν και σε κάθε περίπτωση οι όποιες απώλειες στο Δυτικό Κόσμο αντισταθμίζονται από τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ασία.

 

12/07/2010 - e-pcmag.gr

 

Διαβάστε επίσης:

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;