24 Ιουλιου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Επίσημα ανακοινώθηκε, μετά από φημολογία μηνών, η πρόταση της κοινοπραξίας Nokia-Siemens στην αμερικανική Μotorola για εξαγορά ενός από τα τρία τμήματά της, προσφέροντας 1,2 δισ. δολάρια για το τμήμα ασυρμάτων δικτύων της.
Η κίνηση στοχεύει στην επέκταση της παρουσίας της Nokia-Siemens σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, ενώ το τμήμα της Μοtorola «συνοδεύεται» από πελατολόγιο 50 μεγάλων εταιρειών τηλεπικοινωνιών. Η εξαγορά, μετά την έγκρισή των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
«Πιστεύω ότι η πρόσθεση της εταιρίας των ασύρματων δικτύων της Motorola θα ενισχύσει σημαντικά τη διεθνή παρουσία μας, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και άλλες περιοχές προτεραιότητας και θα εδραιώσει την κυρίαρχη θέση μας στον διεθνή τομέα των ασύρματων δικτύων» δήλωσε ο πρόεδρος της Nokia-Siemens Ρατζίβ Σούρι.
Η εταιρία, που είναι κοινοπραξία της φινλανδικής Nokia και της γερμανικής Siemens, ανακοίνωσε ότι μία συμφωνία με τη Motorola θα της επιτρέψει να ξεπεράσει την κινεζική Huawei και να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής υλικού ασύρματων δικτύων μετά τη σουηδική LM Ericsson.
Ο Γκρεγκ Μπράουν της Motorola ανέφερε ότι η πώληση του τμήματος θα «απελευθερώσει» τα υπόλοιπα, πιο εύρωστα, μέρη της αμερικανικής εταιρείας. Το τμήμα είχε έσοδα 896 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο (το 43% των οποίων έχει προέλευση την Ασία) με λειτουργικά κέρδη 112 εκατ. δολάρια.
20/07/2010 - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Γερμανικό
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV