Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Οι διαδικτυακές συσκευές αποθήκευσης οδηγούν σε απόσυρση τους εξωτερικούς δίσκους...

Εως πρόσφατα, η μοναδική λύση που υπήρχε ώστε να έχει κανείς διαρκώς πρόσβαση σε όλα τα αρχεία που διαθέτει -όπως σημαντικά έγγραφα ή τη συλλογή του από ταινίες, μουσικά αρχεία ή φωτογραφίες- ήταν να τα αποθηκεύει σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, το οποίο θα κουβαλά πάντοτε μαζί του. Σήμερα, ωστόσο, υπάρχει μία πιο πρακτική λύση: οι διαδικτυακές συσκευές αποθήκευσης ή συσκευές NAS (Network Attached Storage όπως λέγονται ακριβέστερα), οι οποίες αναλαμβάνουν να «ανεβάσουν» όλα τα δεδομένα στο ίντερνετ, ώστε ο χρήστης να μπορεί να τα «ανοίγει» από οποιονδήποτε υπολογιστή είναι συνδεδεμένος με το Διαδίκτυο. Ακόμη καλύτερα, εκτός από το ότι με αυτό τον τρόπο αποκτά κανείς τη δυνατότητα να «μεταφέρει» μαζί του εικονικά όλα τα αρχεία σε κάθε γωνιά του πλανήτη, παράλληλα μπορεί μέσω του Διαδικτύου να τα μοιράζεται και με τους φίλους του.

popoplugΜια τέτοια εκδοχή συσκευής NAS είναι και το Pogoplug της αμερικανικής εταιρείας Cloud Engines το οποίο, όχι μόνο είναι πιο οικονομικό από άλλα μοντέλα, αλλά και δεν απαιτείται μηνιαία συνδρομή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γράψετε σε έναν σκληρό δίσκο τα αρχεία που θέλετε να είναι «διαδικτυακώς διαθέσιμα», να συνδέσετε τον δίσκο αυτό στο Pogoplug και, τέλος, να συνδέσετε τη συσκευή με τον «ρούτερ» σας. Τότε, αφού ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η συσκευή θα αποθηκεύσει τα αρχεία στους server της Cloud Engines, ώστε πλέον να έχετε δυνατότητα να τα διαχειριστείτε εξ αποστάσεως. Μάλιστα, για όλη αυτή τη διαδικασία δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από μερικά λεπτά, αφού το λογισμικό του Pogoplug θα κάνει αυτόματα όλες τις ρυθμίσεις.

Τι σημαίνει «εξ αποστάσεως» διαχείριση; Οτι, ακόμη κι αν βρίσκεστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον σκληρό σας δίσκο, μέσα από την ιστοσελίδα της Cloud Engines και τον λογαριασμό σας θα «βλέπετε» τα αποθηκευμένα δεδομένα σαν να είχατε τον σκληρό σας δίσκο συνδεδεμένο στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε εκείνη τη στιγμή. Η Cloud Engines έχει φροντίσει επίσης η υπηρεσία να «τρέχει» τόσο με το Windows Explorer όσο και με το Mac Finder. Και το Pogoplug σάς εξασφαλίζει ουσιαστικά απεριόριστη χωρητικότητα, αφού η συσκευή διαθέτει τέσσερις θύρες USB για τη σύνδεση ισάριθμων εξωτερικών δίσκων.

Σε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, προσθέστε το γεγονός ότι η πρόσβαση προστατεύεται από την ίδια τεχνολογία κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούν οι τράπεζες στις online συναλλαγές τους.

 

05/09/2010 - kathimerini.gr

 

Διαβάστε επίσης: Ψηφιακό ντελίβερι για μεγάλα... πακέτα

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;