Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Mark HurdΗ Hewlett Packard τον εξοστράκισε, αλλά η Oracle, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου στο λογισμικό, τον υποδέχθηκε με ανοικτές αγκάλες και τον τοποθέτησε στο πηδάλιό της.

Ο λόγος για τον Μαρκ Χερντ, ο οποίος λόγω κατηγοριών εις βάρος του περί σεξουαλικής παρενόχλησης, αποχώρησε από τη HP. Ο κ. Χερντ αρνήθηκε ότι είχε υποπέσει σε σφάλμα, κάτι που απέδειξε και η σχετική έρευνα, που όμως αποκάλυψε μικρή οικονομική ατασθαλία. Ως φίλος του διευθύνοντος συμβούλου της Oracle, Λάρι Ελισον, είχε την προσωπική του στήριξη κατά τη διάρκεια των ερευνών. Τώρα κλήθηκε από τον κ. Ελισον να αναλάβει χρέη συμπροέδρου μαζί με τη Σάφρα Κατζ και να αντικαταστήσει τον Τσαρλς Φίλιπς. Η ειρωνεία της τύχης θέλει τον τελευταίο να απομακρύνεται από την Οracle μετά την αρνητική δημοσιότητα, που είχε μία ερωτική του ιστορία...

Πέραν των διαπροσωπικών δεσμών του Λάρι Ελισον με τον Μαρκ Χερντ, οι δύο εταιρείες Oracle και Hewlett Packard διατηρούν μακρές σχέσεις. Τα τελευταία 25 χρόνια έχουν συνεργαστεί, ώστε να διασφαλίσουν συμβατότητα των επιμέρους προϊόντων τους. Προσφάτως η Oracle εξαγόρασε την ανταγωνίστρια Sun Microsystems, ενώ η Hewlett Packard εξοβέλισε την Dell στη μάχη εξαγοράς της εταιρείας αποθήκευσης δεδομένων 3Par.

Ο κ. Ελισον διακήρυξε πως δεν υπάρχει καλύτερος από τον Μαρκ Χερντ για να αναλάβει τη θέση του συμπροέδρου της Oracle. Επί των ημερών του στη Ηewlett Packard είχε απολύσει 50.000 άτομα, είχε υπερτριπλασιάσει τα κέρδη της και είχε επεκτείνει τις πρωτεύουσες δραστηριότητες της εταιρείας στους υπολογιστές και τους εκτυπωτές. Κατηύθυνε μία πορεία εξαγορών αξίας άνω των 20 δισ. δολαρίων, εισάγοντας το εμπορικό σήμα της HP σε πεδία όπως η παροχή υπηρεσιών, τα έξυπνα τηλέφωνα και ο εξοπλισμός δικτύων. Σήμερα, είναι η Οracle εκείνη που εμπλουτίζει το οπλοστάσιό της, ώστε να επεκταθεί πέραν του λογισμικού και στα αναλώσιμα. H Οracle θα εισέλθει και στο πεδίο των πωλήσεων σέρβερ.

Υπό το πρίσμα αυτό, θα εκμεταλλευθεί την εμπειρία του Μαρκ Χερντ, ο οποίος θα συμπροεδρεύει με τη Σάφρα Κατζ. Η κ. Κατζ, όπως έχει παραδεχθεί ο Λάρι Ελισον, είναι εκείνη, η οποία με την εξαγορά της PeopleSoft μεταμόρφωσε την Oracle στη δεύτερη εταιρεία λογισμικού του κόσμου. Με την έλευση του κ. Χερντ ενδεχομένως να αναδειχθούν δύο δελφίνοι για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όταν ο Λάρι Ελισον κλείσει τον κύκλο του.

 

08/09/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters, AP & Bloomberg

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;