13 Σεπτεμβριου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Θυμάμαι όταν πρωτοέπιασα κινητό με Vodafone Live (ή ότι άλλο το είχαν ονομάσει στην αρχή). Έφριξα. Για κάποιον μαθημένο να πηγαίνει όπου θέλει στον κυβερνοχώρο ήταν σαν να ζούσα σε μια φυλακή. Το ίδιο είναι ουσιαστικά και το iPhone με τα ξακουστά iPhone apps. Λογοκρισία. Αντί να μπορώ να δω ότι θέλω στο διαδίκτυο, βλέπω όσα επιτρέπει η Apple μέσα από τις εφαρμογές της. Και δεν είναι εταιρεία που αφήνει να περάσουν και πολλά. Λίγο να μην συμπαθεί μια εταιρεία, ή να νιώθει ότι είναι ανταγωνιστικό το προϊόν, ή να μην της αρέσει κάτι άλλο που κάνει…οτιδήποτε να φέξει στον Steve Jobs και η εφαρμογή μένει εκτός. Ακόμα και αν την ζητάει επίμονα όλος ο κόσμος!
Έρχεται λοιπόν μια μετριότατη πρώτη έκδοση του Google Android. Κι όμως πιάνει. Πλέον οι εταιρείες ανταγωνίζονται σε δελτία τύπου αν έχουν 200 ή 230 χιλιάδες συνδέσεις τον μήνα ο καθένας στις ΗΠΑ. Στην παρούσα του ενσάρκωση είναι αξιοπρεπέστατο. Πολύ ψιλά γράμματα η “αίσθηση” ή θέματα χειρισμού. Και μπαίνεις σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα πλέον βρίσκοντας εύκολα πολλά διαφορετικά μοντέλα κινητών με Android σε πολύ προσιτές τιμές.
Η τεράστια διαφορά; Οι εφαρμογές. Ακόμα και όσοι ισχυρίζονται ότι “εγώ το τηλέφωνο το θέλω μόνο για να τηλεφωνάω” έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται. Δείτε για παράδειγμα ένα μικρό δείγμα από αυτές που βραβεύτηκαν φέτος. Κατευθύνετε το κινητό σας προς τον ουρανό και σας δείχνει τους αστερισμούς. Πάρτε φωτογραφία οποιοδήποτε έργο τέχνης και σας λέει τι είναι. Παίξτε taboo μέσω κινητού με τους φίλους σας. Ή και μπουκάλα γυρνώντας το κινητό στο πάτωμα. Όπου σταματήσει σας δείχνει μια φωτογραφία από κάποιον στον κόσμο σε εκείνη την κατεύθυνση! Γυμναστική κάνοντας κυνήγι θησαυρού στον αληθινό κόσμο αλλά με virtual βραβεία. Πατήστε ένα κουμπί όταν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας για να το βρείτε με ένα κλικ αργότερα. (Μια άλλη υπολογίζει που θα είναι η σκιά σε λίγες ώρες!...)
Η λίστα συνεχίζεται και είναι όχι μόνο διασκεδαστική αλλά και ουσιώδης. Πρόγραμμα που σε ξυπνάει λίγο πριν φτάσεις κάπου. Άλλο που κανονίζει αυτόματα τις ώρες ύπνου για να μην βαράει το κινητό δυνατά ή άλλο που ρυθμίζει την ένταση του κουδουνίσματος ανάλογα με τα επίπεδα θορύβου εκεί που είστε. Εύκολη σουίτα ασφαλείας που αποθηκεύει όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου στο διαδίκτυο και επιτρέπει εξ αποστάσεως να το κλειδώσετε ή να το βρείτε. Φορητό mind mapping, μια γραμματέας που την λένε Alex, δωρεάν μεταφραστικό, εφαρμογή για baby monitor, μέχρι και μιξάρισμα mp3 σαν κανονικός dj μπορεί να γίνει με μια άλλη εφαρμογή!
Οι πιο εντυπωσιακές εφαρμογές που δείχνουν την δύναμη του Android είναι αυτές που γίνονται σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη κοινότητα χρηστών. To Social Muse για μουσική, το Books Ex για ανταλλαγές παλιών βιβλίων, το MeetByChance.me για γνωριμίες με κριτήρια – βαράει συναγερμός όταν κάποιος ή κάποια με αυτά που ψάχνετε σαν ενδιαφέροντα ή χαρακτηριστικά είναι στην περιοχή σας!
Ναι, είναι όλες δωρεάν! Και ξεκλείδωτες. Ούτε καν εγγραφή δεν χρειάζονται οι πιο πολλές. iPhone κανείς;
08/09/2010 - alexanderchalkidis.com
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV