Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ο Λάρι Ελισον επί το έργον... Ο Λάρι Έλισον κατάφερε, όπως πάντα άλλωστε, να συγκεντρώσει στην εταιρεία του τα φώτα της δημοσιότητας με μια ακόμα αποφασιστική κίνηση: Μετά την πολυσυζητημένη πρόσληψη του εκδιωγμένου CEO της Hewlett Packard, Μαρκ Χερντ ως συνοδηγό στην Oracle, ο Ελισον επεκτείνει το μέτωπο με την HP προτείνοντας δικούς της σέρβερ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle ήταν ο κύριος ομιλητής του καθιερωμένου συνεδρίου προγραμματιστών και συνεργατών της εταιρείας, Oracle OpenWorld στο Σαν Φρανσίσκο. Αν και απέφυγε να αναφερθεί στον Χαρντ και στις ίντριγκες των σχέσεών του, ο Ελισον έκανε σαφές ότι μια άλλη σχέση κλονίζεται.

Oracle και HP βαδίζουν μαζί επί 25 χρόνια και έχουν δεκάδες χιλιάδες κοινούς πελάτες, ο ένας για το software και ο άλλος για το hardware. Όμως, μετά την εξαγορά της Sun Microsystems τον Απρίλιο του 2009, αντί του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Oracle μπαίνει στα χωράφια της Hewlett Packard (και της ΙΒΜ).

Στόχος τα datacenter
Στο Oracle OpenWorld επέδειξε το Exalogic Elastic Cloud, μια συστοιχία τριάντα διακομιστών με συνοδευτικό υλικό και λογισμικό για τη βέλτιστη διαχείρισή τους με στόχο τις μεγάλες φάρμες υπολογιστών όπου στεγάζονται εφαρμογές και δεδομένα μεγάλων πελατών (data center). Ο Ελισον τόνισε τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας ενός μεγάλου συστήματος υπολογιστών του ίδιου κατασκευαστή αντί πολλών διαφορετικών προμηθευτών, όπως την αυτονόητη ευκολία της συντήρησης. Επιπλέον, η Oracle υποστηρίζει ότι η ταχύτητα εκτέλεσης εφαρμογών 12πλασιάζεται...

Oracle Exalogic Elastic Cloud

Ως τώρα, η Oracle ήταν γνωστή ως η μεγαλύτερη εταιρεία στα συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων παγκοσμίως και ως ένας ισχυρός παίκτης σε άλλες κατηγορίες εφαρμογών λογισμικού. Αντλώντας από το μεγάλο κεφάλαιο της Sun, η Oracle είναι πλέον φανερό ότι επιχειρεί να συνδέσει το όνομά της και με το hardware.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο πανέξυπνος, όσο και αμφιλεγόμενος, επικεφαλής της Oracle έσπευσε να αρπάξει την ευκαιρία να συνοδηγήσει τη νέα Oracle μαζί με τον τελευταίο -μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές ηγεσίας- CEO μιας εταιρείας με ηγετικό ρόλο στην αγορά hardware. Και τώρα, η Hewlett Packard φαίνεται ότι κατάλαβε το λάθος της και υποβάλλει μηνύσεις σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψει τον Μαρκ Χερντ να σταθεί στο πλευρό του Ελισον.

Δύο υποψήφιοι για το τιμόνι της HP ήταν προσκεκλημένοι να επιδείξουν την τεχνολογία της HP στο Oracle OpenWorld, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι οι δύο εταιρείες ενώνονται από μια μακροχρόνια και βαθιά σχέση και 140.000 κοινούς πελάτες. Εμοιαζε να επιχειρούν να κατευνάσουν το θυμό του Ελισον μετά την «επιθετική» όπως την χαρακτήρισε μήνυση της HP για να μην προσλάβει τον Χερντ στην εταιρεία του. Ο Έλισον όμως το ξεκαθάρισε, κάτι τέτοιο «καθιστά πρακτικά αδύνατη» την περαιτέρω συνεργασία των δύο εταιρειών.

 

20/09/2010 - tech.in.gr με πληροφορίες από Associated Press

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;