Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

spam mailsΣτέλνονται 183 δισ. spam e-mails την ημέρα!

Κατά 24% μειώθηκε ο αριθμός των μηνυμάτων spam που έλαβαν οι χρήστες του ίντερνετ σε όλο τον κόσμο το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, την ίδια περίοδο σημειώθηκε ραγδαία αύξηση -κατά 111%- των μολυσμένων από ιούς μηνυμάτων.

Σύμφωνα με έρευνα της Google, τα spam e-mails μειώνονται –ταυτόχρονα, όμως, αυξάνεται η επικινδυνότητά τους. Η ανάλυση 3 δισεκατομμυρίων μηνυμάτων σε διάστημα τριών μηνών κατέδειξε ότι οι αποκαλούμενοι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να εξαπολύσουν επιθέσεις με ιούς και κακόβουλο λογισμικό (malware).

Η έκθεση της Google κατέγραψε ότι το ποσοστό των μηνυμάτων spam που εστάλησαν διεθνώς μειώθηκε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο κατά 24% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αύξηση 111% στις επιθέσεις μέσω email
Ωστόσο, οι ιοί που περιέχονταν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 111% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2009. Η Google μπλόκαρε αριθμό-ρεκόρ κακόβουλων μηνυμάτων. Μέσα σε μία μόλις ημέρα, εμπόδισε την παραλαβή 188 εκατομμυρίων email που περιείχαν ιούς.

Οι επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό μέσω email έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τους τελευταίους μήνες. Η πιο πρόσφατη «μόδα» είναι η αποστολή δήθεν ειδησεογραφικών μηνυμάτων που αναγγέλλουν το θάνατο ενός διάσημου προσώπου.

Η τελευταία τέτοια περίπτωση σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο και αφορούσε στον διάσημο ηθοποιό Ρόμπερτ Πάτινσον, πρωταγωνιστή του «Twilight». Όταν ο παραλήπτης του email κάνει «κλικ» στο αρχείο που επισυνάπτεται στο μήνυμα, απελευθερώνει το κακόβουλο λογισμικό το οποίο μολύνει τον υπολογιστή του.

Το 78% των e-mails είναι spam
Υπολογίζεται ότι τα μηνύματα spam αντιπροσωπεύουν το 78% του συνολικού αριθμού των email που στέλνονται. Η εταιρεία Spamhaus εκτιμά ότι το 90% των εισερχόμενων μηνυμάτων στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία είναι spam. Επίσης, σύμφωνα με την Microsoft, τουλάχιστον το 97% των email θεωρούνται «ανεπιθύμητα» από τους παραλήπτες τους.

Ο αριθμός των spam που διακινούνται στο Διαδίκτυο είναι εντυπωσιακός. Σύμφωνα με την εταιρεία Commtouch Software, τον Ιανουάριο του 2010 στέλνονταν κατά μέσο όρο 183 δισεκατομμύρια spam e-mails την ημέρα! Πρόκειται για διπλασιασμό των ανεπιθύμητων μηνυμάτων μέσα σε τρία χρόνια, καθώς ο αντίστοιχος αριθμός των spam το 2007 ήταν 90 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με την Commtouch, τα περισσότερα spam e-mails (ποσοστό 81%) αφορούν σε διαφημίσεις φαρμακευτικών προϊόντων.

 

19/10/2010 - tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;